TREPKA, P. Úpravy vlhkého vzduchu v klimatizačních zařízeních [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2010.

Posudky

Posudek vedoucího

Janotková, Eva

Předložená bakalářská práce pana Petra Trepky obsahuje 54 stran textu a CD s elektronickou verzí bakalářské práce identickou s verzí listinnou. Cílem bakalářské práce byl rozbor izobarických změn stavu vlhkého vzduchu, stručná literární rešerše používaných klimatizačních systémů a dimenzování některých komponent klimatizačního zařízení. Práce je členěna do sedmi kapitol doplněných o úvod, použitou literaturu a seznam použitých symbolů a zkratek. Práce zcela splňuje požadavky a cíle zadání, je logicky uspořádaná a má dobrou grafickou úroveň. V práci se vyskytují jistá nepřesná a méně srozumitelná vyjádření. Seznam použitých symbolů a zkratek není uspořádán abecedně a je v něm celá řada přepisů. Student zpracovával bakalářskou práci se zájmem, konzultoval řešené problémy, prokázal schopnost práce s literaturou a snažil se o vyvození vlastních závěrů.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků a cílů zadání A
Postup a rozsah řešení, adekvátnost použitých metod B
Vlastní přínos a originalita B
Schopnost interpretovat dosažené vysledky a vyvozovat z nich závěry B
Využitelnost výsledků v praxi nebo teorii C
Logické uspořádání práce a formální náležitosti B
Grafická, stylistická úprava a pravopis C
Práce s literaturou včetně citací B
Samostatnost studenta při zpracování tématu B
Navrhovaná známka
B

Posudek oponenta

Košner, Jan

Předložená bakalářská práce se zabývá úpravami vlhkého vzduchu v klimatizačních zařízeních. V úvodní části je podrobně nastíněna teorie vlhkého vzduchu včetně základních izobarických úprav vlhkého vzduchu. V další části jsou popsány jednotlivé klimatizační systémy a jejich části. Na konci práce je potom uveden vzorový příklad dimenzování jednokanálového vzduchového klimatizačního systému při zimním provozu. Na závěr je provedeno zhodnocení získaných poznatků. Práce je vhodně logicky členěna, je na velmi dobré grafické úrovni a obsahuje minimální množství překlepů. Práce poskytuje velice dobrý náhled na problematiku klimatizačních systémů. Práce beze zbytku splnila cíle zadání a proto ji doporučuji k obhajobě. K práci mám některé připomínky a doplňující otázky.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků a cílů zadání A
Postup a rozsah řešení, adekvátnost použitých metod B
Vlastní přínos a originalita B
Schopnost interpretovat dosaž. vysledky a vyvozovat z nich závěry A
Využitelnost výsledků v praxi nebo teorii B
Logické uspořádání práce a formální náležitosti A
Grafická, stylistická úprava a pravopis A
Práce s literaturou včetně citací A
Navrhovaná známka
A

Otázky

eVSKP id 29601