POPELKA, A. DŮM NA HRANĚ - Valašské Meziříčí, ulice Sokolská [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury. 2012.

Posudky

Posudek vedoucího

Jura, Pavel

Samostatná práce studenta je provedena racionálně, kladně lze hodnotit především celkovou přiměřenost stavby, zvolených konstrukcí a materiálů, což dává reálný základ celému projektu. Na druhou stranu však tato přiměřenost již hraničí s banalitou. Celkově dobrou úroveň návrhu poněkud snižuje formální provedení, zejména grafika perspektivních zákresů. Celkové hodnocení vedoucího práce C79.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Přístup studenta ke zpracování C 79 obvyklý přístup ke zpracování
Navrhovaná známka
C
Body
79

Posudek oponenta

Šupler, Libor

Práce prověřuje schopnost autora řešit dispoziční a funkční vazby ovšem z velkými rezervami. Problematická je samotná architektonická a estetická stránka a absence urbanistického konceptu .

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Urbanistické řešení D Navrhovaný urbanistický koncept není zcela jasný a je roztříštěný. Ve zprávě autor uvádí, že dům reaguje na okolní zástavbu a drží hladinu říms sousedních objektů, což není z vizualizací patrné.
Architektonické řešení D Architektonický koncept je rovněž neurčitý.
Provozní řešení D Dispoziční a provozní řešení celého objektu je komplikováno diskutabilní podmínkou v zadání, které požaduje dodržení 81 stávajících parkovacích stání.
Technicko konstrukční řešení D Zvolené konstrukční řešení odpovídá dispozičnímu a funkčnímu řešení.
Formální úroveň D Grafická a formální úroveň projektu není dotažená. V situaci se slívá šrafa stávajících objektů s vrženým stínem, nesjednocené kontury, nevypovídající vizualizace…
Navrhovaná známka
D
Body
62

Otázky

eVSKP id 52705