MIKULKOVÁ, V. DŮM NA HRANĚ - Valašské Meziříčí, ulice Sokolská [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury. 2012.

Posudky

Posudek vedoucího

Jura, Pavel

Autorka přistupovala ke zpracování projektu samostatně a cílevědomě, s perfektní organizací práce. Návrh konceptu a funkčního využití byl založen na důsledné analýze potřeb města a stávající stavební struktury. Velmi kultivovaně je proveden návrh bytového domu, s dobrým dispozičním řešením, vyspělým návrhem fasád a navázáním na stávající sousední objekt. Návrh městského kulturního centra s knihovnou a kulturním sálem je logický, i když diskutabilní je poměrně uzavřený parter sálu vzhledem k uličnímu prostoru. Celkové hodnocení vedoucího práce A90

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Přístup studenta ke zpracování A 90 aktivní, samostatný, analytický
Navrhovaná známka
A
Body
90

Posudek oponenta

Vágner, Lukáš

Soubor staveb bude dobře realizovatelný, posluchačka splnila dobře zadání, a prokázala zvládnutí základních problémů profese. Autor se v bromlematice místa dobře zorientoval, práce je přehledná, srozumitelná a graficky na úrovni.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Urbanistické řešení B Navržené urbanistické řešení zajímavým způsobem reaguje na přirozené podmínky dané parcelou a citlivě navazuje na okolní zástavbu. Jako pozitivní je možné označit i koncept vycházející z potřeby koncertního sálu a bytovou zástavbu, které vytváří prostřednictvím zalomení objektů přirozený veřejný předprostor, jako místo společenského setkávání s vazbou na komerční parter. Tento společný prostor by si zasloužil větší pozornost při projektování. Nahodilé umístění stromů nalepených na objekt administrativy a vodního prvku je nekoncepční.
Architektonické řešení A Jasné hmotové řešení nových objektů je v návaznosti na zvolený koncept poměrně zdařilé a přes své výrazné tvarové řešení se vhodně začleňuje do kontextu daného místa. Rád bych vyzvedl řešení pavlačového bytového domu, které je na dobré úrovni. Materiálové a barevné řešení komplexu je elegantní a dodává místu moderní zklidňující ráz.
Provozní řešení B Celkové provozní řešení je poměrně zdařilé a zajišťuje optimální vazby jednotlivých funkcí. Vhodné je i umístění vertikálních komunikačních jader umožňující snadný přístup. Řešení dispozic bytů pavlačového domu je smysluplné a v praxi realizovatelné.
Technicko konstrukční řešení C Zvolený kombinovaný konstrukční systém je adekvátní a koresponduje s navrženým funkčním a prostorovým řešením. Zvolené tloušťky anhydridů a betonové stěrky v prostorách garáží jsou nedostatečné. Celkově předložený detail fasády je slabší.
Formální úroveň A Grafické ztvárnění projektu se vyznačuje pečlivým zpracováním, je jasné, přehledné a srozumitelné. 3 D prezentace je kvalitní.
Navrhovaná známka
B
Body
85

Otázky

eVSKP id 52701