HANŽL, O. Nabíječka 14,6 V 100 A pro LiFePO4 akumulátor [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2020.

Posudky

Posudek vedoucího

Martiš, Jan

Student se svědomitě a z velké části samostatně věnoval plnění úkolů jak teoretických, tak i praktických a realizačních. Na konzultace docházel v dostatečné míře. Realizace a zdárné oživení nabíječe byly stěžejní částí práce. Jedná se o spínaný zdroj s poměrně velkým výstupním proudem 100 A, kterému bylo nutno přizpůsobit konstrukci sekundární části, zejména vybrat vhodné vinutí transformátorů a tlumivek, toto je realizováno několika paralelně vinutými od sebe navzájem izolovány plechy (snížení střídavého odporu). Jedinou výtku bych měl k poněkud menší pečlivosti a důslednosti při realizaci a oživování, což někdy způsobovalo "nevysvětlitelné" jevy vlivem zkratů či rozpojení v zapojení. I přesto byla nabíječka úspěšně oživena a podařilo se dosáhnout požadovaných parametrů. K formální a odborné stránce práce nemám výtky, rozsah je také adekvátní. Student splnil všechny body zadání i přes omezení příchodu z důvodu epidemiologické situace.

Navrhovaná známka
A
Body
96

Posudek oponenta

Folprecht, Martin

Student Ondřej Hanžl vypracoval diplomovou práci na téma Nabíječka 14,6 V 100 A pro LiFePO4 akumulátor. Práce obsahuje velmi podrobný návrh dvou jednočinných propustných měničů pracujících v protitaktu, řídicích a pomocných obvodů. Přiložené fotografie a oscilogramy dokumentují funkčnost vyrobené nabíječky, která může rovněž pracovat jako univerzální dílenský zdroj. Je zřejmé, že student odvedl velké množství práce a samozřejmě splnil všechny body zadání. Práci hodnotím jako velmi povedenou 98 body, tedy známkou A, a doporučuji k obhajobě.

Navrhovaná známka
A
Body
98

Otázky

eVSKP id 125803