BORSUK, A. Monitorování výrobních zařízení [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2020.

Posudky

Posudek vedoucího

Číka, Petr

Bc. Adam Borsuk přistupoval k práci svědomitě samostatně a s nasazením. Je výjimečně technicky nadaný a dokáže nad problémy uvažovat a vyřešit je z pomocí dostupné literatury a nástrojů. Formální úprava práce je na vysoké úrovni, její rozsah odpovídá požadavkům na diplomovou práci. Zadání práce bylo splněno bez výhrad. Práci jako celek a přístup studenta k práci hodnotím známkou A/100 bodů.

Navrhovaná známka
A
Body
100

Posudek oponenta

Kiac, Martin

Práca sa zaoberá návrhom a následným vyhotovením monitorovacieho systému pre staršie výrobné zariadenia. Samotná práca je pomerne rozsiahla. Študent rozdelil prácu do dvoch hlavných častí. V prvej časti sa študent venuje návrhu daného monitorovacieho systému. Podrobné popisuje a zdôvodňuje výber zvolených hardvérových častí, ako je riadiaca jednotka a použité periférie systému. Porovnáva jednotlivé výhody, nevýhody a dôvody použitia v monitorovacom systéme. Študent taktiež podrobne rozoberá softvérovú časť, kde popisuje použité komunikačné protokoly, vývojové nástroje a samotné vývojové prostredie. V druhej časti práce študent popisuje postup návrhu dosky plošných spojov vo vývojovom prostredí Altium Designer, návrh jednotlivých častí systému, schémy zapojenia a následne praktické vyhotovenie. Študent v práci taktiež popisuje navrhnuté grafické užívateľské rozhranie monitorovacieho systému. V závere práce študent komplexne zhodnotil dosiahnuté výsledky svojej práce a prípadne ďalšie vylepšenia tohto systému. Navrhnuté riešenie využíva vhodné metódy, je detailne prepracované a kvalitne zdokumentované. Menším nedostatkom je, že práca obsahuje niekoľko typografických chýb. Medzi tieto chyby patrí napríklad výskyt predložiek a spojok na konci riadku, miestami chýbajúce čiarky prípadne použitie nesprávnych symbolov v texte. Spomenuté chyby, ale neznižujú odbornosť a celkovú úroveň výslednej práce. V závere je možné konštatovať, že množstvo a kvalita odvedenej práce študenta zodpovedá výbornému hodnoteniu. Prácu preto hodnotím 97 bodmi, A.

Navrhovaná známka
A
Body
97

Otázky

eVSKP id 126032