BLAŽEK, V. Sporttester s rozhraním Bluetooth LE [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2020.

Posudky

Posudek vedoucího

Krajsa, Ondřej

V rámci diplomové práce student návrh, realizoval a otestoval sporttester s funkcí měření síly nárazu při běhu. Student byl během řešení práce aktivní a navržené zařízení splňuje požadavky zadání. Samotný text práce je rozdělen na teoretickou a praktickou část, kdy teoretická část byla po domluvě psána jako návod pro zprovoznění softwarové části. Vytknout se dají občasné překlepy a gramatické chyby. Celkově hodnotím práci jako velmi zdařilou, A/92b

Navrhovaná známka
A
Body
92

Posudek oponenta

Komosný, Dan

V rámci práce byl zhotoven prototyp sportovního testeru, který byl úspěšně otestován. Praktická část práce se skládá ze softwarové realizace a návrhu hardware. Softwarová realizace zahrnuje program pro komunikaci pomocí bezdrátové technologie Bluetooth a program pro měření zrychlení, detekci překročení zvoleného limitu a případné spuštění alarmu. Technický popis softwarové realizace v kapitole nazvané „Postup implementace“ je částečně pojat jako manuál pro běžnou instalaci vývojového prostředí. Následný postup práce s vývojovým prostředím také nepatří do popisu vlastní implementace. Obdobná jsou vyjádření ohledně programování, například nutnost použití hlavičkového souboru pro využití určitých funkcí. Technický popis hardwarové realizace je na dobré úrovni a srozumitelný. Výsledná hodnota zrychlení je vypočítána jako výsledný vektor jednotlivých složek ve směru tří os (x, y, z). Vzhledem k účelu zařízení, tedy měření zrychlení při dopadu nohy běžce, je použití tří složek nejasné. Popis provedených měření je srozumitelný a naměřené hodnoty jsou dobře komentovány. V práci nejsou dodržována typografická pravidla sazby textu. V práci jsou také gramatické chyby. Grafická úprava obrázků není jednotná, zejména způsob jejich ohraničení. Závěr: Práce se jeví jako vynikající po realizační stránce hardware prototypu. Některé pasáže popisu programové realizace jsou nevhodné. Práce má typografické a grafické nedostatky. Provedená měření se zhotoveným prototypem jsou dobře diskutována.

Navrhovaná známka
B
Body
80

Otázky

eVSKP id 126043