TOMAŠOV, A. Analýza GPON rámců s využitím strojového učení [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2020.

Posudky

Posudek vedoucího

Holík, Martin

Pan Bc. Adrián Tomašov vypracoval diplomovou práci na téma „Analýza GPON rámců s využitím strojového učení“. Na zadaném téma diplomové práce pracoval zcela samostatně s aktivním přístupem k problematice. Vytvořil funkční systém modelů architektury neuronových sítí s využitím knižnice TensorFLow v jazyce Python 3, které slouží k analýze GPON rámců. Jednotlivé modely úspěšně otestoval a prezentoval své výsledky v článku na konferenci TSP. Zpracování programového kódu je na profesionální úrovni. Práce je zpracována na odborné úrovni s využitím doporučené literatury a hlavní požadavky na práci byly jednoznačně splněny. Výsledky práce budou využity v projektu detekce hrozeb v optických sítích. Předloženou diplomovou práci doporučuji k obhajobě s bodovým hodnocením A, 100 bodů.

Navrhovaná známka
A
Body
100

Posudek oponenta

Horváth, Tomáš

Student, Bc Andrián Tomašov, zpracoval téma analýza GPON rámců s využitím strojového učení. Teoretická část práce poskytuje ucelený přehled o gigabitových pasivních optických, včetně stěžejního bodu – aktivačního procesu koncových jednotek pro tyto sítě. Na základě řídicích zpráv student vypracoval analýzu těchto zpráv. Správně poznamenal, že ne všechny zprávy jsou nezbytné využívat (například PLOAM č. 11). Dostupné nástroje zahazuji i prvotní zprávy během inicializačního – aktivačního – procesu. Na základě prezentovaných výsledků je práce i přínosem aktuálně běžícímu projekt MV ČR. K práci mám jen poznámku, že by bylo vhodné zařadit více referencí, nicméně veškerá zásadní témata jsou popsány dostatečně. Z výše uvedených důvodů navrhuji udělit známku A, 95 bodů.

Navrhovaná známka
A
Body
95

Otázky

eVSKP id 126011