KADLÍČEK, J. Automatická konfigurace virtuální infrastruktury [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2020.

Posudky

Posudek vedoucího

Uher, Václav

Student pravidelně konzultoval výsledky své práce, všechna navrhovaná doplnění implementoval podle požadavků. Zadání bylo splněno, výstup práce poslouží pro implementaci komplexního projektu kybernetické arény. Výsledky jsou řádně změřeny a diskutovány. Práci hodnotím známkou A – 98 bodů.

Navrhovaná známka
A
Body
98

Posudek oponenta

Mašek, Jan

Práce se zabývala automatickou konfigurací virtuální infrastruktury. Zadání práce bylo splněno. Teoretická část popisuje problematiku virtualizačních technologií. Dále jsou zde důkladně rozebrány nástroje Ansible, Terraform a Puppet, ze kterých je vybrán ten nejvhodnější. Pro tento nástroj jsou vytvořeny scénáře a provedeny důkladné testy. Výsledky jsou podrobně popsány. Práce je dobře strukturovaná, text je psán čtivě, má dobrou grafickou úpravu. Její rozsah je 99 stran a obsahuje větší množství citací. Vytknul bych pouze označení této práce jako semestrální hned v kapitole úvod a dále menší množství překlepů nebo nezadávání citací přímo do vět, ale až za konec odstavce. Práce je po formální i obsahové stránce na velmi dobré úrovni, jedná se o velmi zdařilou práci a proto navrhuji známku A/97 bodů.

Navrhovaná známka
A
Body
97

Otázky

eVSKP id 126034