CHYŤA, F. Návrh magnetoplanárních sluchátek se zesilovačem [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2020.

Posudky

Posudek vedoucího

Skácel, Josef

Práce se zabývá návrhem a výrobou magnetoplanárních sluchátek se zesilovačem. Součástí práce je i porovnání frekvenčních charakteristik různých měničů včetně toho vyrobeného v rámci diplomové práce. V první řadě je nutno říct, že student přišel s tímto zadáním s vlastní iniciativy. Z tohoto důvodu student postupoval více méně zcela samostatně. Práce je členěná logicky a celá práce na sebe navazuje. Za velké plus považuji čtivost práce. Zadání bylo splněno beze zbytku. Z formální stránky je práce na dobré úrovni, bohužel kvalita některých obrázku a grafů zbytečně podrývá celkový dojem. S přístupem studenta a s výslednou prací jsem velmi spokojen a hodnotím ji 90 body za A.

Navrhovaná známka
A
Body
90

Posudek oponenta

Búran, Martin

Student se ve své diplomové práci zaobíra elektroakustickýmy měniči, zejména magnetoplanárnímy měniči a jejich integrací do sluchátek včetně návrhu a výroby zesilovače. V teoretickém úvodu porovnává jednotlivé typy měničů, jejich výhody a použití. V praktické části je zahrnut návrh, výroba i experiment zahrnující měření vlastností vyrobených sluchátek včetně zesilovače. Text je psán na odborné úrovni a zcela srozumitelně. Jako jedinou výtku uvedu výraz „přebasovaná“(sluchátka). Pro veřejnost je tento výraz jistě poutavý, doplnil bych však co z odborného hlediska tento výraz znamená. Z formálního hlediska dále musím poukázat na nižší kvalitu některých převzatých obrázků, nečitelnost údajú na grafech z provedených experimentů nebo jejich špatné vycentrování vůči stránce. Rosah textu i práci s odbornýmy zdroji pavažuji za dostatečný. Zadání považuji za zcela splněné a práce studenta působí uceleným a uzavřeným dojmem. Z výše uvedených důvodů práci doporučuji k obhajobě a hodnotím stupněm A, 92b.

Navrhovaná známka
A
Body
92

Otázky

eVSKP id 121436