PEROUT, M. Třífázový měnič pro synchronní servomotory [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2020.

Posudky

Posudek vedoucího

Červinka, Dalibor

Diplomová práce dokumentuje vývoj hardwaru malého měniče pro nízkonapěťové střídavé synchronní servomotory s permanentním magnetem, který je v současnosti připravován do výroby ve firmě TG drives Brno. V této firmě je diplomant zaměstnán, což zajišťuje jeho dostatečnou motivaci vedoucí k solidnímu výsledku. Student pracoval většinou zcela samostatně a zásahy vedoucího práce byly omezeny jen na občasné konzultace a pozdějí též korekce její textové části.

Navrhovaná známka
A
Body
99

Posudek oponenta

Folprecht, Martin

Student Miroslav Perout vypracoval diplomovou práci na téma Třífázový měnič pro synchronní servomotory. Jedná se o poměrně rozsáhlou práci obsahující problematiku z oblastí elektrických strojů, výkonové a řídicí elektroniky i mikroprocesorové techniky a řídicích algoritmů, jejímž cílem je návrh a konstrukce trojfázového střídače, resp. servozesilovače pro synchronní servomotor s permanentními magnety. Z přiložených fotografií, oscilogramů a výpočtu účinnosti je zřejmé, že servozesilovač byl úspěšně realizován. Všechny body zadání byly splněny, kvalitu jinak povedené práce zbytečně snižují občasné překlepy. Práci doporučuji k obhajobě a hodnotím ji 96 body, tedy známkou A.

Navrhovaná známka
A
Body
96

Otázky

eVSKP id 125835