HANZL, O. Laboratorní zdroj 0-100 V / 0-100 mA [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2020.

Posudky

Posudek vedoucího

Martiš, Jan

Student se svědomitě věnoval plnění zadaných úkolů a pravidelně docházel na konzultace. Vysvětlovanou problematiku dobře chápal a byl s ní schopen pracovat. Student pracoval poměrně samostatně a i přes omezení příchodu do laboratoří, daná epidemiologickou situací, byl schopen úspěšně dokončit a zdárně oživit konstrukci realizovaného laboratorního zdroje. Jak formální tak odborná úroveň práce je velmi dobrá, jedinou výtku bych měl k místy se vyskytujícím menším stylistickým nedostatkům. Všechny body zadání byly splněny.

Navrhovaná známka
A
Body
96

Posudek oponenta

Pazdera, Ivo

Bakalářská práce popisuje návrh laboratorního zdroje s napěťovým rozsahem 0-100 V a proudovým rozsahem 0-100 mA. Cílem práce bylo navrhnout obvodové zapojení zdroje, navrhnout a realizovat příslušné desky plošných spojů a celý zdroj sestavit a měřením ověřit jeho správnou funkčnost. První dvě kapitoly práce se zabývají rešerší laboratorních zdrojů s ohledem na jejich topologie a způsobem jejich řízení. Zbývající kapitoly podrobně popisují obvodový návrh laboratorního zdroje, dimenzování jednotlivých komponent, výrobu DPS a celkové sestavení a odzkoušení laboratorního zdroje. Lze konstatovat, že na poměry bakalářské práce odvedl velký kus práce a vytyčené cíle bezezbytku splnil. Po formální stránce je práce na velmi dobré úrovni, text práce je přehledně a logicky členěn, pouze se v něm vyskytují drobné nedostatky v zalamování textu na koncích řádků. To však nijak nesnižuje velmi slušnou kvalitu bakalářské práci a lze ji bez výtek doporučit k obhajobě.

Navrhovaná známka
A
Body
95

Otázky

eVSKP id 125796