VASHKEVICH, P. Minimalizace operačního systému CentOS [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2020.

Posudky

Posudek vedoucího

Komosný, Dan

Zadání bylo splněno v plném rozsahu. Student navrhoval a testoval různé způsoby minimalizace OS. Výsledný postup byl automatizován a zdrojové kódy jsou vystaveny na datovém úložišti GitHub k volnému použití. Technická a prezentační úroveň práce je výborná. Taktéž formální úprava. V práci jsou časté překlepy. Použitá literatura byla vhodně zvolena a zahrnuje převážně zdroje v anglickém jazyce. Student konzultoval pravidelně a při řešení práce byl aktivní. Konzultoval také možnosti řešení na diskuzních fórech a s pracovníky společnosti Red Hat. Možným využitím výsledků v praxi je použití upraveného OS jako jednoúčelového virtuálního stroje. Příkladem nasazení mohou být veřejně přístupná PC. Závěr: Práce je po realizační stránce na vynikající úrovni. Technická a prezentační úroveň práce je také vynikající. Jazyková úroveň vykazuje nedostatky.

Navrhovaná známka
A
Body
95

Posudek oponenta

Caha, Tomáš

Předložená bakalářská práce se věnuje minimalizaci operačního systému CentOS. Navržené řešení student automatizoval, prakticky otestoval a zveřejnil na GitHubu pod licencí MIT. K popsanému řešení mám jednu výtku - týká se minimalizace logů systému, která je jednorázová, nikoliv trvalá. V textu jsou místy překlepy a typografické chyby, jejichž výskyt nijak nesnižuje celkovou kvalitu práce.

Navrhovaná známka
A
Body
90

Otázky

eVSKP id 125913