MOLÍK, M. Laboratorní úloha Skryté sledování místností a jeho detekce [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2020.

Posudky

Posudek vedoucího

Burda, Karel

Zadání práce považuji za vcelku splněné. Student v práci popsal problematiku skrytého sledování dění v místnostech a ochrany vůči tomuto sledování. Pro poskytnutá sledovací a kontrasledovací zařízení uvedl jejich možnosti a na tomto základě navrhl laboratorní úlohu, pro niž zpracoval jak návod pro studenty, tak i dokumentaci pro vyučujícího. Student pracoval samostatně, avšak z odborného a didaktického hlediska jsem jej musel často usměrňovat. Práce je psána logicky, na dobré formální úrovni, avšak s drobnými odbornými chybami (např. tvrzení na s. 22, že zařízení WEGA-i využívá infračervené diody). Z uvedených důvodů práci celkově hodnotím 75 body, tj. stupněm C.

Navrhovaná známka
C
Body
75

Posudek oponenta

Pokorný, Jiří

Cíle bakalářské práce považuji za splněné. Práce obsahuje všechny důležité části laboratorní úlohy, text je srozumitelný a dobře strukturovaný. Na druhou stranu, některé části textu (např. kap. 1.2.1 a 1.2.2) by bylo vhodné více technicky rozepsat. Jak kapitola 2, tak vytvořená laboratorní úloha postrádají fotky jednotlivých zařízení, což by výrazně usnadnilo studentovi orientaci v zařízeních při lab. úloze. Dále v elektronické příloze postrádám Latex zdrojové kódy pro editaci úlohy a nerozumím důvodu použití dokumentu Word. Po formální stránce dosahuje práce několik poměrně důležitých nedostatků. Téměř všechny obrázky jsou převzaty z citovaných zdrojů, což ve většině případů kazí dobrý dojem z práce. Obrázky mají velmi rozdílné styly a špatné rozlišení. Obr. 1.6 a 1.7 samy o sobě příliš nevypovídají a v textu dokonce nejsou zmíněny. Zpracování citací je na nízké úrovni, u online zdrojů chybí označení online a datum citace a většinou také autor. Citace návodů k obsluze by taky měly být doplněny minimálně o rok a autora. Nakonec jeden drobný nedostatek, v kap. “Paměťový radiový analyzátor MRA-3” není aktualizovaný text ze semestrálního projektu. Práce se jeví jako přímočará a o to víc měl být kladen důraz na její zpracování. Z výše zmíněných důvodů hodnotím práci stupněm C/70.

Navrhovaná známka
C
Body
70

Otázky

eVSKP id 125935