KŘÍŽ, D. SDN pro řízení sítí LAN [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2020.

Posudky

Posudek vedoucího

Slavíček, Karel

Student přistupoval k řešenéí práce velmi zodpovědně a se zjevným zaujetím pro technickou stránku řešení. Casto přicházel s novými nápady a zajímavým postupem řešení, které dle potřeby konzultoavl. Na řešení práce odvedl velký kus práce a dosažené výsledky jsou na vysoké úrovni. Objem vytvořených laboratorních úloh je výrazně vyšší, než jsem očekával. Práce má na bakalářskou práci nadstandardně velký rozsah, je však psána přehledně a srozumitelně a žádná z jejích častí nepůsobí dojmem nadbytečnosti. Práci a zejména přístupu studenta nemám co vytknout, proto hodnotím známkou A - 100 bodů.

Navrhovaná známka
A
Body
100

Posudek oponenta

Hošek, Jiří

Cílem bakalářské práce bylo popsat principy tvorby a správy LAN sítí pomocí technologie SDN a následně připravit laboratorní úlohu seznamující studenty s touto problematikou. Student vytvořil jednu laboratorní úlohu tvořenou třemi různými síťovými topologiemi. V příloze práce je uveden kompletní návod k laboratorní úloze, takže z tohoto pohledu lze považovat cíl práce za splněný. Po formální stránce je práce zpracována na dobré úrovni. Mimo menšího množství gramatických chyb a překlepů bych vytknul následující nedostatky: 1) Odkazy na literaturu mají být součástí věty, proto se čárka na konci věty uvádí až za odkazem. 2) Chybí popis významu některých použitých zkratek. 3) Obr. 2.2 působí nedokončeně a určitě by zasloužil detailnější popisky jednotlivých komponent. 4) V příloze A.1 na straně 70 v popisu topologie pro firewall je chybně uveden počet použitých přepínačů a připojených hostů (viz „Four switches, where any of them have four hosts:“). 5) Příloha B.6 Postup řešení nemá žádný obsah. Celkově práci hodnotím B / 80 bodů.

Navrhovaná známka
B
Body
80

Otázky

eVSKP id 125963