BUBNIAK, M. Aplikace pro včasnou detekci degradace přenosových parametrů mikrovlnných spojů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2020.

Posudky

Posudek vedoucího

Musil, Petr

Student Milan Bubniak zpracoval svoji bakalářskou práci v nadstandardním rozsahu 128 stran. Stanovený cíl práce považuji za zcela splněný. Práce vyniká velmi dobrým popisem a prezentací postupu návrhu celé aplikace i metod analýzy podezřelých stavů. Po formální stránce je práce na vysoké úrovni, chyby se v práci vyskytují jen zřídka. Na práci oceňuji systematický přístup k řešené problematice a k návrhu aplikace, dále také názorný popis podezřelých stavů, které byly zachyceny na reálných jednotkách v terénu. Práce je charakteristická kvalitním grafickým zpracováním obrázků, názorností a dobrou čitelností předloženého textu, ze kterého je patrný značně analytický přístup a orientace studenta v řešené problematice. Student k řešení práce přistupoval velmi aktivně, pravidelně konzultoval, projevoval zájem o řešenou problematiku a samostatně řešil vyskytující se potíže. Student se však při zpracování práce často potýkal s problémy v oblasti organizace vlastního času. Průběžné výsledky práce byly prezentovány také na konferenci Student EEICT 2020, kde se příspěvek autora umístil na 2. místě. Vzhledem k výše uvedeným důvodům a vzhledem ke komplexnosti předloženého řešení, hodnotím práci jako velmi zdařilou. Práci považuji za velmi přínosnou, s možností dalšího rozšíření a vývoje, a proto ji hodnotím stupněm A – 99 bodů.

Navrhovaná známka
A
Body
99

Posudek oponenta

Benedikt, Jan

Student ve své práci popisuje vytvoření komplexní aplikace pro monitoring rádiových spojů. Výsledná aplikace pracuje nejen s daty získanými z rádiových jednotek, ale také s externími daty (například data o počasí), které pomáhají při analýze chování sledovaného zařízení. Práce je tvořena zcela nadstandardním počtem stran. Celkově práce obsahuje 128 stran. Samotná práce svou kvalitou převyšuje i mnoho diplomových prací. Student práci rozdělil do několika sekcí, které svým umístěním tvoří logický celek usnadňující pochopení problematiky i člověku, který není s problematikou zcela seznámen. Práce obsahuje malé množství gramatických chyb, které však nemají žádný vliv na její celkovou kvalitu. Styl vypracování dokazuje, že student popisované problematice rozumí a dokázal si poradit s problémy, které během řešení vznikly. Práci hodnotím jako výbornou a navrhuji známku A/98 bodů.

Navrhovaná známka
A
Body
98

Otázky

eVSKP id 125967