MORAVANSKÝ, M. Implementace kryptografických protokolů na čipové karty [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2020.

Posudky

Posudek vedoucího

Dzurenda, Petr

Bakalářská práce se zaměřuje na implementaci revokovatelného anonymního pověřovacího schématu RKVAC na čipovou kartu MultOS a mikropočítač Raspberry Pi. Cíle práce považuji za splněné ve všech ohledech. Student implementoval všechny části protokolu na čipovou kartu i Raspberry Pi. Aplikace je plně funkční, modulární a umožňuje práci až s 10 atributy. Práce je dobře strukturována, popis implementace je detailně a názorně popsán. Student během semestru pravidelně konzultoval a zapracovával všechny připomínky vedoucího práce. Velice oceňuji studentův aktivní, pečlivý a samostatný přístup k vypracování bakalářské práce a řešení implementačních problémů. Po formální stránce je práce na velmi dobré úrovni a s minimem chyb. Domnívám se, že se jedná o nadstandardně kvalitní bakalářskou práci, a hodnotím ji známkou výborně A (97 b).

Navrhovaná známka
A
Body
97

Posudek oponenta

Hajný, Jan

Cílem práce bylo implementovat pokročilý kryptografický protokol na platformě čipových karet. Protože protokol obsahuje relativně náročné algoritmy (na implementaci i na nastudování) a platforma čipových karet není pro vývoj nejpřívětivější, považuji zadání pro úroveň bakalářského studia za velmi obtížné. Velmi oceňuji, že bylo splněno a výsledkem je funkční aplikace a měření plně odpovídající předpokladům. Po formální stránce nemám žádné výraznější výtky, snad až na použití hovorovějších formulací (např. „Sluší se také uvést…“, atp.). Prezentace výsledků je na velmi dobré úrovni, avšak postrádám statistická data (kolik bylo provedeno měření, odchylka, zda byla měření vždy úspěšná, atp.). V kontextu složitosti zadání se však jedná pouze o drobnosti. Práce s literaturou je v pořádku. Celkově považuji práci za velmi zdařilou a hodnotím ji 95 body / A.

Navrhovaná známka
A
Body
95

Otázky

eVSKP id 126073