BENC, M. Hardwarová akcelerace klasifikace paketů s využitím rozhraní TC Flower [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2020.

Posudky

Posudek vedoucího

Libich, Jiří

Student Marek Benc se ve své práci věnuje rozhraním TC Flower spolu s návrhem a realizací ovladače síťové karty. Student během zpracovávání bakalářské práce skvěle obsáhnul danou problematiku, pracoval samostatně, navrhl nejvhodnější řešení, které postupně a systematicky realizoval. Po obsahové ani formální stránce nemám k práci připomínek. Student zcela splnil zadání své bakalářské práce a jeho bakalářskou práci doporučuji přijmout k obhajobě s hodnocením 98 bodů, známka A

Navrhovaná známka
A
Body
98

Posudek oponenta

Fujcik, Lukáš

Bakalářská práce je zaměřená na implementaci podpory TC Flower offloadu pro karty COMBO (software a FPGA firmware). Jedná se o všeobecné rozhraní pro instalaci flow pravidel typu shoda+akce do SmartNICů, a dovoluje nám použít je pro správu síťového provozu mezi virtuálními stroji a vnějším světem. Cílem této práce je úspora procesorových cyklů hostitelského stroje. Odborná úroveň bakalářské práce je na velmi slušné úrovni. Řešená problematika je velmi komplexní a aktuální. Student se chopil této výzvy velmi zodpovědně. Logická struktura bakalářské práce a návaznost jednotlivých kapitol je na dobré úrovni. V práci se vyskytuje minimum překlepů a formálních nedostatků. Pozitivně hodnotím fakt, že se student rozhodl psát práci v anglickém jazyce, protože se zde vyskytuje velké množství anglických výrazů, u kterých by bylo obtížné hledat český ekvivalent. Z práce je znatelné, že je student podrobně obeznámen s danou problematikou. Student efektivně využil dostupnou literaturu a získané znalosti použil pro zdárné dokončení bakalářské práce.

Navrhovaná známka
A
Body
94

Otázky

eVSKP id 126898