KEKELÁK, M. Studium elektrodových materiálů pro post-lithno iontové systémy [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2020.

Posudky

Posudek vedoucího

Kazda, Tomáš

Náplní bakalářské práce studenta Miroslava Kekeláka bylo nastudování si problematiky Li-ion akumulátorů a především pak akumulátorů Li-S a následná příprava a charakterizace několika typů elektrod pro katody Li-S akumulátorů využívajících různé typy pojiva. Student v rámci praktické práce připravil sadu elektrod využívajících vodou rozpustná pojiva a porovnával jejich elektrochemické vlastnosti se standardní elektrodou využívající jako pojivo PVDF. Student k zadanému tématu přistupoval aktivně a osvojil si základy práce s rukavicovým boxem, potenciostatem a zpracováním získaných dat. Stejně tak si samostatně vyhledával v práci použitou literaturu. Student svou práci zpracoval v dostatečném rozsahu, přičemž získané výsledky byly přehledně a logicky uspořádány a je na ně možné velmi dobře navázat v diplomové práci. Praci doporučuji k obhajobě a hodnotím 90 body tedy známkou A.

Navrhovaná známka
A
Body
90

Posudek oponenta

Jaššo, Kamil

Student měl za úkol připravit a změřit elektrodový materiál určený k použití v Li-S akumulátorech s využitím vodou rozpustných pojiv. Teoretická část práce v rozsahu 17 stran je na průměrné úrovni a obsahuje jen minimum chyb. Mezi největší formální chybu řadím špatnou práci s citováním zdrojů, kde např. student začíná práci citováním zdroje č.6 a obdobně to pokračuje v celé práci. Zdroje jsou však z mého pohledu všechny v seznamu literatury citovány správně dle normy, co hodnotím kladně. Co se týče práce praktické, student zvolil několik druhů pojiv, jmenovitě referenční PVDF a vodou rozpustné PEO, CMC a karagenan, které podrobil základním měřícím metodám. Kapitoly věnující se výsledkům měření jednotlivých pojiv jsou sepsané pečlivě, ale student se občas zdráhá zamyslet se a vysvětlit některé naměřené výsledky. Největší problém však vidím v kapitole „6.5 Souhrnné porovnání výsledků“, kde student sáhodlouze popisuje grafy, které se nachází o několik stránek dál. Navzdory výše zmíněným nedostatkům hodnotím práci 82 body, tedy známkou B.

Navrhovaná známka
B
Body
82

Otázky

eVSKP id 127051