POCHYLÝ, V. Nabíjecí stanice NiMh bateriových bloků [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2020.

Posudky

Posudek vedoucího

Šteffan, Pavel

Student Vít Pochylý vypracoval bakalářskou práci na téma „Nabíjecí stanice NiMh bateriových bloků“. Hlavním cílem práce bylo navrhnout a realizovat nabíjecí stanici vhodnou pro nabíjení NiMh bateriových bloků používaných v rámci naší studentské soutěže. Práce je rozdělena čtyř kapitol, první dvě kapitoly řeší teorii nabíjení a zbývající dvě pak návrh a realizaci vyvíjeného nabíječe. Zadání práce student splnil. Student provedl návrh, realizaci i ověření funkčnosti navrženého systému, a to včetně programového vybavení. Formální stránka práce odpovídá požadavkům kladeným na bakalářskou práci, v práci se vyskytuje malé množství gramatických chyb a překlepů. Student se vybrané problematice věnoval a rozumí jí. Z práce je nicméně patrný nedostatek času na dokončení, a to hlavně v oblasti odladění finálního návrhu. Student si je vědom problematických míst a navrhuje jejich možné řešení. Navrhuji proto práci k obhajobě a hodnotím 78 body.

Navrhovaná známka
C
Body
78

Posudek oponenta

Otáhal, Alexandr

Bakalářská práce studenta Víta Pochylého na téma pojednává o vývoji a realizaci nabíjecí stanice pro 6 NiMH bateriových bloků. Formální chyby v práci jsou následující: - Práce obsahuje větší množství nečíslovaných nadpisů (pouze zvýrazněný text a podtržení). - Kapitola 4.7 začíná ihned tabulkou, což není nejvhodnější. Před každým obrázkem nebo tabulkou musí být text, který na ně odkazuje a vysvětluje je. Toto byl další nedostatek, tedy že Tabulka 4.3 není zmíněna a vysvětlena v textu. - Menší množství gramatických chyb, chybějící znaky a nedokončená věta na straně 22. - Časté použití přítomného času, kde měl být použit čas minulý. - Požití hypertextových odkazů by v práci nemělo být (modrý podtržený text, např. v použité literatuře). Po odborné stránce student při návrhu postupoval systematicky a zvolil vhodné řešení, vzhledem k zadání. Na výsledném nabíjecí stanici měřením ověřil funkčnost a parametry nabíjení. Při návrhu student zjistil dvě chyby, které však neovlivnily funkčnost stanice. Jednu chybu opravil ve výsledném zapojení a pro druhou chybu (zjištění napětí akumulátoru po nabití bateriového bloku) navrhl řešení. Na konci práce také vytvořil souhrn nákladů na výrobu této nabíjecí stanice. Práce je dobře strukturovaná a přehledná, což zbytečně kazí formální chyby. Zadání bylo splněno, i když s určitými chybami, pro které však student navrhl odpovídající nápravná řešení. Práci doporučuji k obhajobě a hodnotím známkou B (88 b.).

Navrhovaná známka
B
Body
88

Otázky

eVSKP id 127057