TOMÍČEK, P. Zařízení pro kalibraci teplotních senzorů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2020.

Posudky

Posudek vedoucího

Levek, Vladimír

Téma předložené bakalářské práce si student sám navrhnul, jednak pro osobní použití a také z důvodu profesního rozvoje. Jsem přesvědčen, že oba předpoklady splnil. Student po celou dobu pracoval efektivně, pravidelně konzultoval dílčí kroky návrhu a vždy byl schopen reagovat na problémy, kterých při návrhu a realizaci podobných zařízení vyvstává nemalé množství. Praktická část zařízení byla realizována, bylo provedeno dostatečné množství testovacích měření a vše bylo předvedeno. Zařízení pracuje bezchybně a případná omezení či provozní podmínky jsou dostatečně diskutovány v textové části bakalářské práce. Osobně si myslím, že právě textová část práce stála autora enormní úsilí. Práce prošla nebývalým množstvím revizí, nicméně student text neustále vylepšoval. Výsledek je na výborné úrovni a obsahuje vše podstatné, tedy: potřebnou porci obecných teorií jichž se navrhovaná práce dotýká, obecný popis navrženého zařízení a dílčí detailní popis návrhu všech jednotlivých modulů. Závěrem student předkládá výsledky testování a zkušebního provozu. Práci hodnotím ze všech hledisek jako výbornou.

Navrhovaná známka
A
Body
93

Posudek oponenta

Novotný, Radovan

Úkolem bylo navrhnout, popsat a realizovat zařízení pro kalibraci teplotních senzorů dle zadání. Student měl nastudovat použité technologie, vybrat součástky a návrh realizovat. Zařízení mělo být podrobeno testování. Záměrem bylo realizovat teplotní komoru, která bude udržovat nastavenou teplotu a bude možné ji použít pro kalibraci snímačů. Motivací stojící na pozadí bylo zabývat se přesností měření při použití teplotních snímačů. V první kapitole je zpracován přehled souvisejících témat – od snímačů teploty, přes polovodičová čidla, až po RTD čidla. Navazující část je věnována Peltierovu článku plnícího funkci tepelného čerpadla a otázce regulace teploty. Druhá kapitola popisuje navržené řešení, které je popsáno blokovým schématem na obrázku 2.1. Následuje popis návrhu dílčích částí. Třetí kapitola je věnována konstrukčnímu řešení, jak hardwarové části, tak programového vybavení. Ve čtvrté kapitole jsou uvedeny výsledky testování. Po slohové stránce se mi text jeví jako poněkud těžkopádný a krkolomný, nicméně z pohledu splnění cílů a výstupů jde o řádně odvedenou práci. Student splnil požadavky zadání, práci doporučuji k obhajobě.

Navrhovaná známka
B
Body
87

Otázky

eVSKP id 127063