ADÁMEK, O. Elektroinstalace pro rodinný dům s tepelným čerpadlem [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2010.

Posudky

Posudek vedoucího

Mastný, Petr

Předložená bakalářská práce je zpracována v souladu se zadáním. Student pracoval samostatně s aktivním přístupem k řešení problematiky. K samotnému technickému řešení mám následující připomínky a otázky: - Proč bylo zvoleno tepelné čerpadlo systému země-voda? - Z jakého důvodu byl ke zvolenému TČ s integrovaným elektrokotlem přidán ještě jeden elektrokotel s výkonem 9 kW? - V textu je uvedeno že TČ bude pracovat v monovalentním režimu s elektrokotlem, tato věta nedává smysl. Vysvětlete rozdíl mezi monovalentním a bivalentním provozem.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění zadání A 45/50
Aktivita během řešení a zpracování práce (práce s literaturou, využívání konzultací, atd.) A 18/20
Formální zpracování práce A 19/20
Využití literatury B 8/10
Navrhovaná známka
A
Body
90

Posudek oponenta

Bátora, Branislav

Předložená práce se zabývá problematikou tepelných čerpadel a jejich aplikaci při vytápění budov. Součásti práce je kompletní technická dokumentace pro stavební řízení konkrétního domu s využitím tepelného čerpadla jako zdroje pro vytápění. Obsah práce odpovídá zadání a všechny vytýčené cíle autor splnil. Pozitivně hodnotím hlavně přehledné shrnutí legislativy pro projektování silových rozvodů, zpracování základním informací o TČ a ekonomickou bilanci jejich investičních a provozních nákladů s porovnáním s elektrickým ohřevem. Zajímavé výsledky by mohlo přinést srovnání dalších tepelných zdrojů (např. plynových). Formální zpracování je až na méně závažné nedostatky (nižší kvalita obrázků, chyby v formátování) na dobré úrovni. K práci mám následující připomínky: - Obr. 3-9. Uvádí dle názvu průměrné teploty. O jaké průměrné teploty se jedná? (v jakém ročním období, nebo v jakém časovém intervalu?) - Ve výkresové dokumentaci, konkrétně výkres č.505 - návrh hromosvodu, chybí uvedení výškových kót a informace o délce jímače. Tento údaj není uveden ani v technické zprávě. - V technické zprávě chybí klasifikace prostředí dle normy ČSN 33 2000-3 - V závěru chybí celkový výpis použitých norem při návrhu silových rozvodů Přes uvedené nedostatky má práce dobrou odbornou úroveň.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání A 20/20
Odborná úroveň práce A 45/50
Formální zpracování práce B 8/10
Interpretace výsledků a jejich diskuse B 17/20
Navrhovaná známka
A
Body
90

Otázky

eVSKP id 30545