SVĚDIROH, S. Identifikace osoby [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2020.

Posudky

Posudek vedoucího

Richter, Miloslav

Téma práce patří ke středně těžkým. K řešení využívá zařízení Kinekt a dostupné knihovny. Jelikož student již s daným zařízením v minulosti pracoval, využil při práci tyto znalosti, pracoval samostatně a konzultoval pouze závažnější problémy. Předložená práce svědčí o jeho dobré orientaci v problematice, o využití literatury i o splnění zadání. Práce je celkově na dobré úrovni, její délka je při jednoduchém řádkování 31 stránek. Výsledné testování bylo, díky omezením, provedeno na menším vzorku než se původně předpokládalo, což je škoda.

Navrhovaná známka
B
Body
83

Posudek oponenta

Honec, Peter

Cílem práce bylo ověřit možnosti využití senzoru Kinect k identifikaci osoby. Téma práce se dá považovat za středně náročné. Student se evidentně nezalamoval teorií a věnoval se rovnou praktické realizaci. Některé kapitoly mají za následek v součtu menší rozsah práce, která má jen 34 stran včetně obsahu a použité literatury. V úvodu bych možná uvítal rozšířenější popis fyzikální podstaty dostupných 3D senzorů s důrazem na použitý Kinect a porovnání jejich vlastností. Místo toho student rovnou přeskočil k popisu práce se senzorem, vytvoření obslužné aplikace a na závěr se relativně detailně věnoval metodám pro extrakci relevantních dat ze senzoru a jejich dalšímu zpracování a porovnání. Za málo rozpracovaný považuji osmý bod zadání – zhodnoťte možnosti a kvalitu navrženého řešení. Pro směrodatné zhodnocení by bylo vhodné rozšířit testovací množinu osob a také vytvořit spolehlivostní tabulku. V závěru se student zmiňuje o úspěšnostech rozpoznání, které nemohu na základě předloženého dokumentu potvrdit ani rozporovat. Proto by bylo vhodné, aby v rámci obhajoby bakalářské práce byly dosažené výsledky a závěry práce lépe prezentovány. Potom komise může vyvrátit moje výtky. Každopádně práce jako celek svědčí o množství úsilí věnovanému řešení, o dobrém výsledku a o jasných bakalářských schopnostech studenta. Práci doporučuji k obhajobě se subjektivním hodnocením 70 b.

Navrhovaná známka
C
Body
70

Otázky

eVSKP id 126973