ZÍKA, R. Systém pro řízení kapkové závlahy [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2020.

Posudky

Posudek vedoucího

Bradáč, Zdeněk

Úkolem studenta v rámci bakalářské práce byl návrh a realizace autonomního systému pro řízení kapkové závlahy. Student měl navrhnout a zrealizovat systém pro řízení několika větví kapkovačů v sadu, který využívá nádrž dešťové vody a řídí zavlažování na základě časových plánů. Požadavky na systém vychází z předpokladu nepřítomnosti stálého napájení, a je nutné využít systém s extrémně nízkými nároky na spotřebu energie. Student bakalářskou práci zpracoval samostatně, pracoval celou dobu cílevědomě a uvědoměle. Všechny body zadání byly splněny. Vlastní realizace je povedené a splňuje požadavky na autonomní systém. Student prokázal své schopnosti a znalosti, a proto práci doporučuji k obhajobě.

Navrhovaná známka
A
Body
92

Posudek oponenta

Benešl, Tomáš

Zadání bakalářské práce bylo navrhnout vyrobit a oživit řídicí systém s mikrokontrolérem pro řízení kapkové závlahy. Odborná úroveň, rozsah, struktura i práce s literaturou je na vysoké úrovni, minoritně jsou obsaženy hovorové výrazy. Schéma (obr. 15) je špatně čitelný, bylo by vhodnější schéma rozdělit na dílčí části nebo přidat do příloh ve větším rozměru. Po rešerši koncepčních systému mi chybí definování požadavků na vlastní systém. Komplexitu zadání si student sám ztížil snahou o co nejvíce úporné zařízení, aby dosáhl co nejdelší výdrže na bateriový provoz. Ochrana proti přepólování vstupního napájení by mohla být sofistikovanější. Síla spoje pro napájení čerpadla je příliš malá, student udává odběr 8 A,a tloušťka dráhy je 3 mm. Navrhnutá deska plošného spoje je až zbytečně velká. Student splnil všechny body zadání a bakalářská práce svědčí o jeho odborných znalostech a práci doporučuji k obhajobě s hodnocením A 87 bodů.

Navrhovaná známka
B
Body
87

Otázky

eVSKP id 127013