BEZCHLEBA, V. Špica/ Brno, Nové sady 49°11'20.3"N 16°36'29.4"E [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury. .

Posudky

Posudek vedoucího

Nový, Vítězslav

Bakalářská práce s potenciálem, kterou autor tvořil postupně, jistě svědomitě, nicméně s přílišným přesahem do fáze dopracování a kompletace projektu. Vysoká míra očekávání zajímavého výsledného návrhu zůstala nenaplněna vzhledem k problémům s časovým plánem práce… Navrhuji hodnocení předložené bakalářské práce D60.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Přístup studenta ke zpracování C Přemýšlivý a výrazně samostatný přístup k bakalářskému projektu s, bohužel, velmi špatným odhadem v časovém plánování práce.
Navrhovaná známka
D
Body
60

Posudek oponenta

Magnusek, Pavel

Předložená práce prezentuje snahu autora, vypořádat se se složitým prostorem, avšak je zde patrná absence hlubšího ponoru do zadané problematiky a nese také negativní stopy práce „v časové tísni“.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Urbanistické řešení C Urbanisticky ne lehce uchopitelný prostor skýtá nejednu výzvu k netradičnímu pojetí zasazení stavby do daného prostředí. Na předloženém řešení je patrná snaha se s touto výzvou vypořádat (ustupující uliční fasáda, předsazený park). Zároveň však z hlediska vyváženosti investorského (ekonomické zájmy na absolutní vytěžení ojediněle se vyskytujících brownfieldů ve městě) a architektonického se nepodařilo tyto dva přístupy uspokojivě propojit.
Provozní řešení C Použití klasického dispozičního modelu s centrální chodbou není chybou, nepřináší však žádný posun směrem k nějakému inovativnímu autorskému řešení. Očekával bych funkčnější propojení (komunikační i vizuální) uliční-vstupní části s části dvorní-zahradní ve vstupním podlaží.
Technicko konstrukční řešení C Dokumentace neposkytuje dostatečný podklad k hodnocení tohoto bodu. Na podkladu předloženého, nedotaženého řešení se lze pouze domnívat, jaké konstrukční a materiálové řešení bylo autorem zvoleno. V axomometrii naznačená struktura konstrukce by k řádnému posouzeni vyžadovala detailní vysvětlení, např. technický popis, zpráva apod. Dokumentace neposkytuje dostatečný podklad k hodnocení tohoto bodu. Na podkladu předloženého, nedotaženého řešení se lze pouze domnívat, jaké konstrukční a materiálové řešení bylo autorem zvoleno. V axomometrii naznačená struktura konstrukce by k řádnému posouzeni vyžadovala detailní vysvětlení, např. technický popis, zpráva apod.
Architektonické řešení C Tvaroslovné a materiálové pojednání budovy oko pozorovatele neurazí, na druhou stranu architektura objektu ničím nevyčnívá nad přehršlí průměrné zástavby.
Formální úroveň E Jak již jsem naznačil, rozsah a kvalita dokumentace nesplňuje požadavky na požadovaný rozsah, potřebný k relevantnímu zhodnocení navrhované stavby.
Navrhovaná známka
C
Body
77

Otázky

eVSKP id 126266