UHRÍKOVÁ, T. Špica/ Brno, Nové sady 49°11'20.3"N 16°36'29.4"E [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury. .

Posudky

Posudek vedoucího

Nový, Vítězslav

Velmi citlivý, promyšlený návrh snažící se nejen brát – těžit z genia loci, ale také dávat, přinášet pozitivní impulsy do celé lokality a jejího okolí s výrazným motivem principu vrstvení a hierarchie. Senzitivita práce se může místy jevit v její mírné komplikovanosti (zrcadlící tak věrně osobnost autorčinu), dokládá však extrémně svědomitý přístup k tématu, obrovskou energii vloženou do návrhu a jeho zpracování a především analytické schopnosti i celkové koncepční myšlení autorky. Práce tak přesvědčivě dokládá schopnost autorky obstát v architektonické praxi. Předloženou bakalářskou práci doporučuji k obhajobě a navrhuji hodnocení A 97.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Přístup studenta ke zpracování A Svědomitý, samostatný a intenzívní přístup k bakalářské práci s výborným časovým rozvrhem.
Navrhovaná známka
A
Body
97

Posudek oponenta

Havlíček, Tomáš

Předložená bakalářská práce dokládá schopnost a právo posluchače pokračovat navazujícím stupněm studia.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Urbanistické řešení A 0 Stavba je organicky zapojena do stávající tkáně města, jsou zohledněny stávající dominanty i nové pohledové osy Oceňuji parkový prostor mezi novostavbou radnice a „Malou Amerikou“.
Provozní řešení B 0 Provozní řešení je racionální, jednoduché, čitelné a nevykazuje vážnější nedostatky.
Technicko konstrukční řešení A 0 Technické řešení založené na konceptu železobetonového skeletu se ztužujícími schodišťovými jádry je očekávatelné, přirozené a dle mého názoru správné.
Architektonické řešení B 0 Výškové a hmotové navázání na objekt Titania je v pořádku, v samém vrcholu „špice“ však kompozice graduje až příliš komplikovaně. Při prvním pohledu na úvodní obrázek (pohled z vyhlídky na Denisových sadech) mě napadá, že když jdete na úřad, tak Vám něco stojí v cestě …. Já bych řekl, že je tam jedna věž navíc.
Formální úroveň B 0 Byla mi k posouzení předložena nádherná kniha, graficky na výbornou, s její sdílností je to však trochu horší…
Navrhovaná známka
B
Body
89

Otázky

eVSKP id 126784