PAPÁK, J. Tištěný fotolektrochemický senzor modrého světla [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická. 2020.

Posudky

Posudek vedoucího

Dzik, Petr

Student provedl velmi rozsáhlou a systematicky organizovanou sérii experimentů, při kterých získal velké množství cenných experimentálních dat. Ke zpracování naměřených dat přistoupil velmi zodpovědně a systematicky a prokázal vysokou míru samostanosti při experimentální práci. Jeho experimentální práce přímo souvisela s výzkumnými úkoly řešených v Laboratoři fotochemie ÚFSCH a zísané výsledky mají velký potenciál pro publikaci a také další navazující projekty. Poznatky zjištěné v průběhu práce rozšířily naše poznání o planárních fotoelektrochemických článcích a jejich senzorickém využití.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání A
Studium literatury a její zpracování B
Využití poznatků z literatury C
Kvalita zpracování výsledků B
Interpretace výsledků, jejich diskuse B
Závěry práce a jejich formulace B
Využívání konzultací při řešení práce A
Celkový přístup k řešení úkolů A
Navrhovaná známka
B

Posudek oponenta

Hatala,, Michal

Predkladaná diplomová práca má primeraný obsah a spĺňa všetky body zadania. Spracovanie teoretickej časti je prehľadne usporiadané, s logickým členením a poskytuje dostatočné množstvo informácií vzhľadom k zadanej téme. Práca obsahuje dostatočné množstvo literárnych zdrojov. Praktická časť práce je navrhnutá racionálne. Autor využíva adekvátne zvolené experimentálne postupy. Spracovanie výsledkov, až na niekoľko pripomienok, je na dobrej úrovni. Rovnako pozitívne hodnotím aj ich diskusiu a vyvodenie záverov. Formálna a jazyková úroveň práce je dostatočná. Celkovo prácu hodnotím ako veľmi vydarenú ako z obsahového tak aj formálneho hľadiska. K práci mám nasledujúce pripomienky: - v časti popisujúcej použité chemikálie (str. 24) by bol vhodný ich podrobnejší popis - schému fotosenzoru na Obr. 15 by som doplnil o zobrazenie prierezu, pričom pre úplnosť mi v práci chýba informácia o rozmere (ploche) jednotlivých vrstiev - pri meraniach profilov by bolo vhodné aj vyhodnotenie drsnosti, prípadne uvedenie hrúbok pripravených vrstiev (hrúbky by bolo dobré doplniť aj v prípade sledovania vplyvu počtu tlačených vrstiev (Obr. 37)); na Obr. 17 a 18 chýbajú jednotky na osi y - na snímkach z optického mikroskopu chýbajú mierky (napr. Obr. 19) - výsledky chronoamperometrie, hodnoty fotoprúdov uvedené v texte by pre väčšiu prehľadnosť bolo lepšie prezentovať vo forme tabuliek (napr. str. 38)

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání A
Logické členění práce A
Kvalita zpracování výsledků A
Interpretace výsledků, jejich diskuse B
Využití literatury a její citace A
Úroveň jazykového zpracování B
Formální úroveň práce – celkový dojem A
Závěry práce a jejich formulace A
Navrhovaná známka
A

Otázky

eVSKP id 123950