ANCA, M. Zvládání rizik při implementaci změn [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství. 2020.

Posudky

Posudek vedoucího

Kruliš, Jiří

DP je dobrým východiskem pro zlepšování změnového managementu při zavadění marketingové kampaně ve vybraném podniku. Problematika zvládání rizik při implementaci změn by vyžadovala podrobnější rozbor změnových rizik a úplnější identifikaci rizik a jejich příčin. Pozitivně lze ohodnotit např. provedenou časovou analýzu a určení kritické cesty projektu. A také analýzu rizik změnového projektu metodou RIPRAN. V části věnované návrhům opatření, jejichž cílem je prevence změnových rizik, by bylo užitečné rozšířit zejména problematiku faktorů snižujících spolehlivost lidských zdrojů ( leadership, zapojování lidí do změn, motivace atd.).

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění cíle a rozsahu zadání B
Úroveň zpracování teoretické části tj. poznatky získané studiem B
Úroveň zpracování analytické části tj. zpracování podkladů a vstupních dat, použité metody B
Odborná úroveň diplomové práce B
Přínos pro praktické i teoretické využití A
Práce s literaturou (citace), přehled literatury dle normy ČSN ISO 690 a 690-2 A
Formální uspořádání a úprava (text, grafy, tabulky) a odborná jazyková úroveň B
Navrhovaná známka
B

Posudek oponenta

Urbánek, Michal

Student ve své práci popisuje problematiku zvládání rizik při implementaci ve firmě. V první části je literární rešerše základních pojmů rizikologie a managementu. Dle mého názoru až příliš rozsáhlá (cca 20 stran), zatímco vlastní definici systému je věnovaná velice malá část práce. Některé použité metody jsou popsány v kap. 2, další použité metody jsou popsány v kap. 4. Ve vlastním řešení student představuje vybranou společnost, analyzuje současný stav, provádí analýzu rizik a navrhuje opatření. Analýze rizik změnového projektu předcházela časová analýza projektu, kde chybí popis použitých veličin a vzorců pro výpočet pravděpodobností. Pro identifikaci rizik použil student brainstorming, ačkoliv struktura a postup odpovídá spíše metodě What-If. Analýzu rizik student provedl pomocí metody RIPRAN, při které zhodnotil rizika a navrhl opatření. Dle mého názoru se student zaměřil na úzkou část změnového managementu na konkrétní firmě a mohl více zobecnit možné přístupy, které by měli větší přínos pro praktické využití do budoucna. Ačkoliv se v práci objevuje velké množství gramatických a grafických chyb, student splnil zadání práce a proto práci doporučuji k obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Úplnost vypracování C
Zvolený přístup k řešení cíle diplomové práce C
Úroveň zpracování diplomové práce tj. originalita řešení, způsob zpracování podkladů, vstupních dat, použité metody D
Obtížnost a správnost řešení C
Přínos pro praktické i teoretické využití D
Odborná jazyková úroveň C
Písemná a grafická úprava tj. text, grafy, tabulky D
Navrhovaná známka
D

Otázky

eVSKP id 120366