SLÁMOVÁ, A. Analýza rizik procesu výroby svařence [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství. 2020.

Posudky

Posudek vedoucího

Blecha, Petr

Studentka přistupovala k vypracování diplomové práce zodpovědně, pravidelně konzultovala své návrhy řešení dílčích cílů diplomové práce a prokázala svoji schopnost samostatně řešit inženýrské úlohy na výborné úrovni.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění cíle a rozsahu zadání B Všechny stanovené cíle diplomové práce byly úspěšně splněny. Po formální stránce však mohl být stanovený cíl "Návrh a zdůvodnění zvoleného způsobu řešení zadaného úkolu" zpracován v samostatné kapitole.
Úroveň zpracování teoretické části tj. poznatky získané studiem A Do teoretické části diplomové práce studentka úspěšně zapracovala relevantní poznatky získané studiem a to i nad rámec zadání DP.
Úroveň zpracování analytické části tj. zpracování podkladů a vstupních dat, použité metody A Analytická část diplomové práce je precizně zpracována a odpovídá požadavkům průmyslové praxe. Studentka se zde snažila vyrovnat i s rozdílnou terminologií managementu rizik pro technické a ekonomické oblasti použití.
Odborná úroveň diplomové práce A Diplomová práce má vysokou odbornou úroveň a její výsledky je možné použít i v praxi.
Přínos pro praktické i teoretické využití A Přínos pro teoretické využití spatřuji v rešeršní části a v přehledu terminologie pro management rizik v různých oblastech nasazení. Praktické využití potom mají zejména dosažené výsledky analýza možných chyb a poruch u sledovaného průmyslového procesu.
Práce s literaturou (citace), přehled literatury dle normy ČSN ISO 690 a 690-2 A Práce s literaturou a přehled literatury odpovídá standardním požadavkům kladeným na závěrečnou kvalifikační práci.
Formální uspořádání a úprava (text, grafy, tabulky) a odborná jazyková úroveň B Formální uspořádání a úprava a odborná jazyková úroveň jsou na adekvátní úrovni. Drobné připomínky bych měl jenom k čitelnosti obr. 1 a vypovídací úrovni obr. 12.
Navrhovaná známka
A

Posudek oponenta

Kurucová, Šárka

Předložená práce naplnila cíl a úkoly uvedené v zadání práce byly splněny. Práce je logicky a přehledně členěná, je zde dobře a podrobně popsána organizace firmy SIK METAL s.r.o., což svědčí o dobré spolupráci studentky s firmou. Práci hodnotím jako velmi dobrou a doporučuji ji k obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Úplnost vypracování B
Zvolený přístup k řešení cíle diplomové práce A
Úroveň zpracování diplomové práce tj. originalita řešení, způsob zpracování podkladů, vstupních dat, použité metody B
Obtížnost a správnost řešení A
Přínos pro praktické i teoretické využití B
Odborná jazyková úroveň B
Písemná a grafická úprava tj. text, grafy, tabulky A
Navrhovaná známka
B

Otázky

eVSKP id 120373