TSAP, Y. Tvorba marketingové kampaně podle národnosti spotřebitele [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2020.

Posudky

Posudek vedoucího

Luňáček, Jiří

Práce je zaměřena na neobvyklé téma, je k konsenzu s profilem absolventa. Autorka k řešení přistupovala samostatně a iniciativně. Pro zpracování využila neveřejná data, které jsou k dispozici pouze po uhrazení příslušného poplatku, což dokumentuje její zájem o problematiku. Práci doporučuji k obhajobě bez dalších doplňujících otázek.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů B Definované cíle byly splněny, drobným prohřeškem je pouze ne zcela jasná formulace v doporučeních v kap 3, respektive takto definovaná doporučení lze pochopit subjektivně.
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod B Autorka využívá obecně známé metody pro řešení.
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry B Syntetizují část je na dobré úrovni.
Praktická využitelnost výsledků B Výsledky mají praktické využití, omezení jsou definována v kapitole 2.2.8. Vzhledem k rozsahu práce mohla být ale tato část podrobnější.
Uspořádání práce, formální náležitosti, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň C Práce obsahuje mnoho drobných formálních a stylistických chyb, což je dáno jinou národností autorky. Přesto práce obsahuje desítky shod s dříve odevzdanými pracemi. Zde měla autorka určité pasáže formulovat obezřetněji. Vzhledem ke shodě a celkovému rozsahu práce al nejde o plagiát, pouze duplicitní formulaci.
Práce s informačními zdroji, včetně citací A Citované zdroje jsou převážně zahraniční, což je v pořádku.
Navrhovaná známka
B

Posudek oponenta

Fojtů, Kateřina

U předložené diplomové práce oceňuji, že ač se jedná o marketingové téma, studentka využívá statistických metod pro ověření svých hypotéz a předpokladů. Práce je čtivá a zajímavá. Jediné, co bych jí vytkla, je formální stránka a v některých případech neodbornost textu.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů B
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod B
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry B
Praktická využitelnost výsledků B
Struktura práce, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň D
Práce s informačními zdroji D
Navrhovaná známka
B

eVSKP id 123613