KRÁLÍČKOVÁ, D. Proces rozvoje informovanosti dodavatelů ocelových konstrukcí v oblasti kvality ve výrobní společnosti Bosch Rexroth, spol. s r.o [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2020.

Posudky

Posudek vedoucího

Drlík, Michal

Cílem práce studentky bylo vyhodnocení současného stavu předávání požadavků v odvětví kvality na dodavatele ocelových konstrukcí ve výrobní společnosti. Vzhledem k tomu, že studentka byla v době psaní své bakalářské práce zaměstnána ve společnosti Bosch rexroth, spol. s r.o., prokázala tím velmi praktické zkušenosti v tomto oboru. Práce je napsaná velmi srozumitelně a po grafické stránce je dobře upravena. Formálně je práce v pořádku. Využitelnost práce a téma je velmi aktuální a mnohdy opomíjené v oblastech kooperací. S odevzdanou prací jsem spokojen

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků a cílů zadání A
Postup a rozsah řešení, adekvátnost použitých metod A
Vlastní přínos a originalita B
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry A
Využitelnost výsledků v praxi nebo teorii A
Logické uspořádání práce a formální náležitosti A
Grafická, stylistická úprava a pravopis A
Práce s literaturou včetně citací B
Samostatnost studenta při zpracování tématu A
Navrhovaná známka
A

Posudek oponenta

Rozehnalová, Jana

Práce obsahuje veškeré náležitosti, byly překročeny i požadavky na minimální rozsah bakalářské práce uvedené v čl. 15 Směrnice rektora. Cíle bakalářské práce lze považovat v rámci zadání za naplněné. Je zcela zjevné, že diplomantka věnovala vypracování potřebnou pozornost se schopnostmi se věnovat praktické problematice reálné praxe. Minimální připomínky je možno uvést v oblastech formátování, kdy vložený převzatý text není naformátován (str. 31), či seznam obrázků není shodný s textem uvedeným pod vloženými grafickými vstupy. Dále pak použití slova „zmetek“, který není v souladu s termíny a definicemi uvedené v normě ISO 9000:2016, kterou však diplomantka v práci uvádí (str.39). Práci by bylo možno i lehce vytknout nesprávně zvolený název pro „mapování časové osy“, kdy je použito výrazu „Vývojový diagram časového průběhu“. Práce je však ve všech ohledech zdařilá a je zjevná přímá provázanost s praxí.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků a cílů zadání B
Postup a rozsah řešení, adekvátnost použitých metod C
Vlastní přínos a originalita B
Schopnost interpretovat dosaž. výsledky a vyvozovat z nich závěry B
Využitelnost výsledků v praxi nebo teorii B
Logické uspořádání práce a formální náležitosti B
Grafická, stylistická úprava a pravopis B
Práce s literaturou včetně citací B
Navrhovaná známka
B

Otázky

eVSKP id 121580