ŠVANIGOVÁ, L. Stanovení akustického výkonu převodových ústrojí [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2020.

Posudky

Posudek vedoucího

Řehák, Kamil

Bakalářská práce je zaměřena na možnosti stanovení akustického výkonu převodových ústrojí s využitím intenzitní sondy. Za tímto účelem byla provedena rešerše dané problematiky, přičemž jako stěžejní byla použita norma ČSN EN ISO 9614. Jednotlivé kapitoly na sebe logicky navazují, kdy po teoretické části je věnována pozornost jak měřicí aparatuře, tak i samotnému postupu vyhodnocení či převodovým ústrojím. Data, jež studentka zpracovala pro určení akustického výkonu pro jednotlivá převodová ústrojí, jí byla poskytnuta, z tohoto důvodu již nebylo možné měření upravit, aby byla respektována norma v celém jejím rozsahu. Data jsou zpracována pomocí MS Excel, přičemž bude možné tento nástroj použít při realizaci nových měření. Pozitivně lze hodnotit přístup studentky, jež pravidelně docházela na konzultace, přičemž vždy byla připravena. Pro zpracování bakalářské práce studentka využila dostatečné množství odpovídající literatury. Práce obsahuje malé množství gramatických chyb a nepřesného vyjádření. Cíle bakalářské práce byly splněny, práci doporučuji k obhajobě s celkovým hodnocením velmi dobře/B.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků a cílů zadání A
Postup a rozsah řešení, adekvátnost použitých metod A
Vlastní přínos a originalita B
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry C
Využitelnost výsledků v praxi nebo teorii B
Logické uspořádání práce a formální náležitosti B
Grafická, stylistická úprava a pravopis B
Práce s literaturou včetně citací A
Samostatnost studenta při zpracování tématu B
Navrhovaná známka
B

Posudek oponenta

Prokop, Aleš

Bakalářská práce slečny Švanigové je zaměřena na využití intenzitní sondy pro stanovení akustického výkonu u převodových ústrojí. V práci je uveden dostatečný teoretický základ pro zpracování dané problematiky. Stěžejní část práce je věnována zpracování dat z měření dvou převodových ústrojí, jež byla studentce poskytnuta. Vykonané technické experimenty se od sebe vzájemně odlišují, např. v počtu měřených stran, typem převodovky, či okrajovými podmínkami. Velmi pozitivně lze hodnotit zpracování výsledků pomocí akustické mapy, kterou je možné využít při detekci kritických oblastí, či komponent. Zhodnocení dosažených výsledků obsahuje některé nepřesnosti, jež souvisí s absencí při výkonu těchto druhů experimentů. Práce je logicky členěna, obsahuje menší množství gramatických a stylistických chyb. Práci doporučuji k obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků a cílů zadání B
Postup a rozsah řešení, adekvátnost použitých metod B
Vlastní přínos a originalita C
Schopnost interpretovat dosaž. výsledky a vyvozovat z nich závěry D
Využitelnost výsledků v praxi nebo teorii B
Logické uspořádání práce a formální náležitosti B
Grafická, stylistická úprava a pravopis B
Práce s literaturou včetně citací B
Navrhovaná známka
C

Otázky

eVSKP id 124506