VEJTASOVÁ, V. Zlepšování kvality výrobního procesu eskalátorů/výtahů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2020.

Posudky

Posudek vedoucího

Blecha, Petr

Vlastní text předložené bakalářské práce je zpracován na 36 stránkách, což představuje více jak dvojnásobek minimálního rozsahu dle požadavku uvedeném v čl. 15 Směrnice rektora č. 72/2017 ve znění upřesnění Směrnice děkana FSI č. 1/2018. Diplomantka zpracovávala bakalářskou práci v souladu s vytyčenými cíli. Všechny zadané cíle bakalářské práce jsou podrobně zpracovány v dílčích kapitolách/podkapitolách. Jedinou výhradu mám ke zvolené struktuře BP, která není vztažena k definovaným úkolům. Např. systémový rozbor řešené problematiky, který nemá samostatnou kapitolu v BP, se prolíná kapitolami 3 a 4. Vyzdvihnout naopak musím praktický přínos odevzdané práce. Studentka pravidelně konzultovala dílčí řešení své práce, náležitě reagovala na doporučení vedoucího práce a předloženou prací prokázala svoji schopnost samostatně řešit základní inženýrské úlohy v oblasti managementu kvality.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků a cílů zadání A
Postup a rozsah řešení, adekvátnost použitých metod B
Vlastní přínos a originalita A
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry A
Využitelnost výsledků v praxi nebo teorii A
Logické uspořádání práce a formální náležitosti C
Grafická, stylistická úprava a pravopis A
Práce s literaturou včetně citací A
Samostatnost studenta při zpracování tématu A
Navrhovaná známka
A

Posudek oponenta

Rozehnalová, Jana

Předloženou práci lze považovat za velmi dobrou, splňující potřebnou úroveň kvality výstupů. Cíle práce byly v průběhu zpracování textu naplněny. Diplomantka prokázala schopnost systematicky řešit reálnou problematiku montážního závodu s provázaností funkčních modelů na ISO normy. Vlastní závěr a doporučení lze považovat za reálný a v praxi použitelný. Po formální stránce lze práci jen lehce vytknout absenci zdrojů u vložených obrázků (např. obrázky regulačních diagramů, či histogramy), kde není zjevné, zda-li se jedná o podklady získané či autorem práce vypracované. Stejně tak chybí některé odkazy u vložených tabulek, přičemž například u tabulky 3 je pak v textu zdroj firemních podkladů uveden.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků a cílů zadání A
Postup a rozsah řešení, adekvátnost použitých metod A
Vlastní přínos a originalita A
Schopnost interpretovat dosaž. výsledky a vyvozovat z nich závěry A
Využitelnost výsledků v praxi nebo teorii A
Logické uspořádání práce a formální náležitosti A
Grafická, stylistická úprava a pravopis A
Práce s literaturou včetně citací A
Navrhovaná známka
A

Otázky

eVSKP id 125584