DOLINSKÝ, A. Studie digitalizace a automatizace ve výrobním procesu vybraného podniku [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2020.

Posudky

Posudek vedoucího

Jurová, Marie

Práce byla konzultována v závěrečném ročníku magisterského studia se zájmem o řešenou problematiku. Konzultace řešily přístupy a problémy zpracování a byly rychle odstraňovány návrhy změn . Při vlastní obhajobě by bylo vhodné se zaměřit na poskytnutí názoru na souačasné podmínky zavádění digitalizace pro budoucí období i rozvoj podnikání.v dalším období.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů A Hlavní cíl, podpořený definovanými i splněnými dílčími cíli, byl splněn. Cíl byl definován k zavádění digitallizace do výrobního procesu v malé firrmě za podmínek přípravy štíhlé výroby k úspoře nákladů.
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod B Teoretická oblast má zpracovány metody pro nezbytné podmínky řízení výrobního procesu i rozvrhování výroby pro budoucí digitalizaci s využitím informačních technologií. Je široce zpracována a na tyto poznatky navazuje i použití uvedených metod v návrhové části.
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry A Oblast změn ve výrobním procesu za prostředků digitalizace je základem pro záměr managementu firmy pro možnost digitalizace cestou zavedení štíhlé výrioby a využití produktů informačních technologií.
Praktická využitelnost výsledků A Předložené záměry jsou předloženy formou investičního záměru s potřebou finančního kapitálu. Projekt byl vyčíslen i pro pomoc externího zpracovatele pro dotace od státu a zvažuje potřebu vlastního finančního kapitálu.
Uspořádání práce, formální náležitosti, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň B Formální náležitosti i obsahové uspořádání práce plně zhodnocují znalost podmínek digitalizace jak po stránce technologické a technické při ekonomické vyčíslení potřeb digitalizace. Odborné terminologické vyjádření i jazyková kultura splňuje podmínky kladené na odborné inženýrské práce.
Práce s informačními zdroji, včetně citací B Práce je zpracována s cca 45 odbornými literárními prameny, šíře zpracování dokumentuje i způsob zpracování problematiky. Způsob sestavení dokresluje znalosti práce z hlediska transferu technologií a ochrany duševního vlastnictví autorů.
Navrhovaná známka
B

Posudek oponenta

Jára, Martin

V diplomové práci jsou z mého pohledu hlavní cíl i všech pět dílčích cílů zcela naplněny. Interpretace výsledků se autorovi povedla v přehledné a srozumitelné formě a s následně vyvozovanými závěry se dokážu plně ztotožnit. Výsledky, tedy navrhovaná opatření, jsou v praxi zcela realizovatelné a dle mého názoru budou také využity. Práce má logicky navazující strukturu, jazyková úroveň odpovídá tomuto druhu akademické práce a zdroje jsou řádně odcitovány. Postup řešení a použité metody jsou adekvátní k tématu a cílům práce, možná bych vytkl autorovi dva detaily, a to zaprvé nedostatečné vysvětlení toho, jakým způsobem byly získávány data a informace od vedení tohoto vybraného podniku a následně jak byl specifikovaný a vybraný vhodný dotační titul pro tento investiční projekt a zadruhé poměrně stručné finanční hodnocení investičních variant. Celkem tedy hodnotím tuto práci na výbornou a navrhuji známku A, přičemž zároveň doporučuji tuto práci k obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů A
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod B
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry A
Praktická využitelnost výsledků A
Struktura práce, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň A
Práce s informačními zdroji A
Navrhovaná známka
A

Otázky

eVSKP id 124122