MARTINCOVÁ, M. Hodnocení výkonnosti podniku podle modelu Start Plus a návrhy na zlepšení [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2020.

Posudky

Posudek vedoucího

Veselý, Josef

Práce je celkově seriózně zpracována, autorka na zvoleném tématu pracovala dlouhodobě, zjištění z oblasti silných stránek a příležitostí ke zlepšení a stejně tak konkrétní návrhy autorky mohou být vhodnými impulsy managementu firmy pro další zlepšování. Otázka k obhajobě: Máte poznatky o tom, zda je ve firmě nastaven proces neustálého zlepšování, jehož dobré fungování by bylo dobrým předpokladem pro úplné nebo alespoň částečné zavedení Vámi identifikovaných návrhů? V případě že takovýto proces není standardizován, předpokládáte, že alespoň některé z Vašich návrhů budou zavedeny do praxe?

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů A Hlavním cílem práce je hodnocení společnosti Provident Financial, s.r.o. pomocí vícekriteriálního modelu Start Plus. Dílčím cílem následně bylo určit silné stránky společnosti a oblasti, ve kterých je prostor pro zlepšení a navrhnout vhodná řešení. Cíle se podařilo naplnit.
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod B V práci je prokázáno dobré pochopení metodiky hodnocení a účelu, ke kterému hodnocení směřuje.
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry C V analytické části práce získané poznatky autorka uplatnila při hodnocení zvoleného podniku. Identifikovala silné stránky a příležitostí ke zlepšení, ze kterých pak vychází její návrhy na zlepšení.
Praktická využitelnost výsledků B Přínosem práce je identifikace konkrétních příležitostí ke zlepšení a několik návrhů opatření, které se týkají např. návrhu metodiky pro novou oblast využití firemního informačního systému, využití webového rozhraní pro lepší komunikaci se zákazníky, způsobu ověřování kvality práce obchodních zástupců. Vhodnost a užitečnost návrhů je podpořena víceletou praxí autorky v analyzované firmě.
Uspořádání práce, formální náležitosti, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň B Práce je přehledně uspořádána včetně prezentovaných tabulek a grafů. Je používána odborná terminologie obvyklá v oblasti hodnocení kvality.
Práce s informačními zdroji, včetně citací B Autorka využila doporučené informační zdroje a řadu dalších, zdroje jsou citovány a citace jsou uváděny v doporučeném formátu.
Navrhovaná známka
B

Posudek oponenta

Štofková, Dita

Z práce je evidentní, že autorka hodnotí společnost, kterou dobře zná. Velmi precizně zpracovala analytickou část práce, kde nebyly opomenuty důležité detaily, které dělají práci čtivou a zajímavou. I přes to, že nebylo možné zveřejnit veškeré informace, které byly ve firmě získány, je práce na velmi dobré úrovni a věřím v praktickou využitelnost navržených změn a celkový přínos pro společnost.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů B
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod B
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry B
Praktická využitelnost výsledků B
Struktura práce, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň B
Práce s informačními zdroji B
Navrhovaná známka
B

Otázky

eVSKP id 127031