KOZLÍKOVÁ, S. Rizika řízení průběhu zakázky ve vybraném podniku [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2020.

Posudky

Posudek vedoucího

Milichovský, František

Diplomová práce představuje kvalitní podklad, který pomůže podniku zefektivnit a stabilizovat výrobní procesy, a vytvořit podklady pro další rozvoj. OTÁZKY: 1) Vyjádřete celkové přínosy ze zavedení uvedených návrhů. 2) Jaký je předpokládaný harmonogram realizace?

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů A Zvolený postup a použité metody odpovídají zadanému tématu diplomové práce. Jejich aplikace je pak dle správných přístupů.
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod B Zvolený a popsaný postup odpovídá zadanému tématu. V úrovni naplnění jednotlivých metod jsou drobné rezervy, při jejichž naplnění by práce mohla dosáhnout mnohem vyšší úrovně.
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry B Diplomantka zpracovala teoretickou část na vysoké úrovni a na základě těchto poznatků vypracovala potřebné analýzy, které jsou zpracované na velmi dobré úrovni. Pro lepší pochopení a zhodnocení výzkumné části chybí přehled základních oblastí, které byly předmětem individuálních rozhovorů. Nicméně, získané výsledky jsou zahrnuty v popisu průběhu zakázky.
Praktická využitelnost výsledků C Jednotlivé návrhy lze považovat za vhodné pro zlepšení a stabilizaci lidského faktoru na výrobní proces. Diplomantka uvádí náklady na jejich realizaci, avšak v některých případech neuvádí zásadní informaci. V návrzích 4.1 a 4.2.1 navrhuje diplomantka zaměstnání nových pracovníků a navázání spolupráce se SŠ prostřednictvím poskytnutí praxe pro studenty. V nákladovém zhodnocení uvádí jejich mzdové náklady, ale již není zřejmé, zda jsou uvedené náklady včetně odvodů za zaměstnavatele.
Uspořádání práce, formální náležitosti, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň B V rámci teoretické části jsou používány termíny na neodborné úrovni či jsou překlepy. Tyto nedostatky však z celkového hlediska nesnižují kvalitu práce.
Práce s informačními zdroji, včetně citací B Diplomantka využívá relevantní zdroje, které popisují zvolené téma diplomové práce. V rámci citací však jsou drobné chyby, které nemají zásadní negativní dopad na celou kvalitu citací a práce.
Navrhovaná známka
B

Posudek oponenta

Krecháčová, Jana

Autorka spracovala prácu celkovo na veľmi dobrej úrovni. Práca spĺňa vytýčené ciele. Prehľadne analyzuje aktuálny stav spoločnosti a navrhované opatrenie sú v praxi použiteľné, a pre podnik prínosné.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů B
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod A
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry B
Praktická využitelnost výsledků B
Struktura práce, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň B
Práce s informačními zdroji B
Navrhovaná známka
B

Otázky

eVSKP id 127321