KUCHÁRIK, M. Design akumulátorové kontrolní kamery [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2020.

Posudky

Posudek vedoucího

Sládek, Josef

Pro design je důležité i hodnocení designérských kvalit práce: úroveň tvarové kultivace - B, barevnost navrženého designu - B a grafická úprava výkresu - B. Variantní studie zpracovávají tři odlišné tvarové koncepce. Finální design využívá pozitiva první a druhé verze, to je oddělitelný monitor a minimalizace objemu madla s baterií a zadní části s vývodem na kabel. Toto řešení zachovává specifický charakter měřícího přístroje. Dvě základní oddělitelné hmoty přispívají k pohodlnému monitorování i v extrémních a stísněných podmínkách. Madlo se zadní částí tvoří směrově orientovaný celek, který logicky fixuje odnímatelný monitor. Robustní vzhled adekvátní funkci a ergonomii je podpořen pogumovanými částmi. Pozitivně rovněž hodnotím zpracování detailů, neutrální barevnost, která nenarušuje vnímání displeje a rozmístění ovladačů a sdělovačů včetně přehledné grafiky a loga asociujícího kabel. Bakalářská práce splňuje všechny body zadání a obsahuje vlastní řešení designu akumulátorové kontrolní kamery.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků a cílů zadání B
Postup a rozsah řešení, adekvátnost použitých metod B
Vlastní přínos a originalita B
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry B
Využitelnost výsledků v praxi nebo teorii B
Logické uspořádání práce a formální náležitosti B
Grafická, stylistická úprava a pravopis B
Práce s literaturou včetně citací A
Samostatnost studenta při zpracování tématu B
Navrhovaná známka
B

Posudek oponenta

Rubínová, Dana

Pro design je důležité i hodnocení designérských kvalit práce: úroveň tvarové kultivace - B, barevnost navrženého designu – B a grafická úprava výkresu - A. Celková koncepce designu je volena adekvátně s ohledem na charakter přístroje. Přiměřená míra faktické i vizuální odolnosti vypovídá o pochopení tématu v širších souvislostech a vhodnou reakci v podobě zvoleného tvarosloví. Vizuální neprovázání základních objemů, monitoru a rukojeti, upozorňuje na reálnou oddělitelnost obou prvků. Ergonomie úchopu je promyšlená, umístění ovládacích prvků na třech různých plochách nepovažuji za ideální. Barevné řešení odpovídá charakteru přístroje i místu určení. Za nedostatek považuji situování pogumovaných partií rukojeti, přední pogumovaný pás je zbytečný jak vizuálně, tak prakticky. Hrana odnímatelného spodního prvku není v souladu s rozhraním materiálů. Výhradu mám k prezentaci navržené kamery převážně v poloze stojmo na podložce, což je pozice, která není fakticky možná. Bakalářská práce splňuje všechny body zadání a obsahuje vlastní závěry k tématu Design akumulátorové kontrolní kamery.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků a cílů zadání B
Postup a rozsah řešení, adekvátnost použitých metod B
Vlastní přínos a originalita B
Schopnost interpretovat dosaž. výsledky a vyvozovat z nich závěry B
Využitelnost výsledků v praxi nebo teorii B
Logické uspořádání práce a formální náležitosti A
Grafická, stylistická úprava a pravopis B
Práce s literaturou včetně citací A
Navrhovaná známka
B

Otázky

eVSKP id 124822