SLATINSKÁ, J. Urychlení manipulační pevnosti u 2K PUR lepidla [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2020.

Posudky

Posudek vedoucího

Kubíček, Jaroslav

Bakalářská práce p. Jany Slatinské obsahuje 30 stran textu a celkem 5 příloh. Je věnována problematice lepených spojů v oblasti automobilního průmyslu. Práce má velmi dobrou úroveň a široký rozsah experimentu. Experimentální práce je zaměřena na návrh a zkouškami ověřený postup zkrácení manipulačního času 1K polyuretanu. Provedené zkoušky na vzorcích prokázaly velmi dobré shody s teoretickými předpoklady. Rozsah experimentu a jeho samostatné zpracování pro BP je naprosto dostačující. BP je psána technicky správným jazykem, s podporou dostatečné obrázkové dokumentace. Studentka problematice lepení rozumí, plně využívala možností konzultací a prokázala vysokou úroveň samostatné práce. Doporučuji BP k obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků a cílů zadání A
Postup a rozsah řešení, adekvátnost použitých metod A
Vlastní přínos a originalita A
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry A
Využitelnost výsledků v praxi nebo teorii A
Logické uspořádání práce a formální náležitosti B
Grafická, stylistická úprava a pravopis A
Práce s literaturou včetně citací A
Samostatnost studenta při zpracování tématu A
Navrhovaná známka
A

Posudek oponenta

Žák, Ladislav

Bakalářská práce sl. Jany Slatinské pojednává o možnostech urychlení manipulační pevnosti u 2K PUR lepidla. Práce je vyhotovena na 39 stranách textu doplněná 37 obrázky, 6 tabulkami a 5 přílohami. Studie je zaměřena na možnosti vytvrzení . Na str.10 je vztah 1.1 - chybí jednotky i u dalších vztahů. Dále pojednává o principech lepení a zkoušení spojů. Experiment spočíval v porovnání dosažené pevnosti spoje při různých způsobech vytvrzování a různých časech vytvrzování a chlazení a na Al vzorcích a novým typem lepidla. Možná stálo za to ukázat jednak současně používané lepidlo a ověřit jsou-li uváděné časy pro vytvrzení, jak jsou uváděny v úvodu, skutečně nutné a porovnat s nově navrženým lepidlem. Práce sl. Jany Slatinské splnila požadavky zadání a doporučuji ji k obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků a cílů zadání A
Postup a rozsah řešení, adekvátnost použitých metod B
Vlastní přínos a originalita B
Schopnost interpretovat dosaž. výsledky a vyvozovat z nich závěry A
Využitelnost výsledků v praxi nebo teorii A
Logické uspořádání práce a formální náležitosti A
Grafická, stylistická úprava a pravopis A
Práce s literaturou včetně citací A
Navrhovaná známka
A

Otázky

eVSKP id 125053