VEJVODOVÁ, N. Hodnocení výkonnosti podniku pomocí nástrojů finanční analýzy [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2020.

Posudky

Posudek vedoucího

Ptáček, Roman

Předložená práce splňuje požadavky kladené na tento typ prací. Po strategické a následně finanční analýze byly pomocí SWOT analýzy vyhodnoceny silné a slabé stránky, příležitosti a hrozby. V návrhové části, která přímo navazuje na analytickou, autorka představuje tři zásadní návrhy - využití faktoringu pro zlepšení likvidity, zavedení metody ABC při řízení zásob a rozšíření sortimentu o biovína. Za určitý nedostatek je absence predikce nákladů a výnosů (přínosů) pro poslední dva návrhy. V rámci obhajoby se autorka může vyjádřit k připomínkám či otázkám: Na str. 60 je uvedeno: "Jelikož je Jihomoravský kraj na 3. místě s nejvyšší nezaměstnaností, mohlo by ohrožením být i nedostatek pracovních sil." Není vyšší nezaměstnanost naopak příležitostí "snadněji" získat pracovníky? Jaké jsou dle Vašeho názoru kromě biovín možnosti uplatnění na trhu pro nealkoholické víno?

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů B
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod B
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry B
Praktická využitelnost výsledků B
Uspořádání práce, formální náležitosti, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň A
Práce s informačními zdroji, včetně citací B
Navrhovaná známka
B

Posudek oponenta

Poláček, Tomáš

Styl práce neodpovídá směrnici upravující formátování závěrečné práce. Návrhová část poskytuje pouze obecné návrhy bez hlubšího propracování přínosů a nákladů jednotlivých návrhů a jeho reciproční zobrazení. Nicméně i přes výše zmíněné nedostatky práci doporučuji k obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů D
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod D
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry D
Praktická využitelnost výsledků E
Struktura práce, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň E
Práce s informačními zdroji E
Navrhovaná známka
E

eVSKP id 125494