NĚMEC, D. Ekonomické aspekty inovace v obchodní korporaci Electro world s.r.o. [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2020.

Posudky

Posudek vedoucího

Bočková, Nina

Bakalářská práce je zpracována standarním způsobem, autor naplnil vytyčený hlavní cíl práce. Drobné nedostatky neovlivňují výsledky práce.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů C Autor předložené BP přistoupil s nadšením ke zvolenému tématu. Bohužel se v průběhu zpracování ukázalo, že obchodní korporace Electro worl s.r.o. je skoupá na poskytování informací studentům, kteří zde zpracovávají BP. Přesto se autorovi podařilo dobře splnit stanovený cíl bakalářské práce.
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod C Autor zvolil vhodný postup řešení. V teoretické části nejprve popsal a ve druhé kapitole i provedl analýzy vnějšího okolí a vnitřního prostředí společnosti. V navržených metodách je i použití komparace s přímou konkurencí, což ve vlastní práci představuje pouze 1 stránku.
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry A Autor prokázal dobrou znalost prostředí sledované korporace. Provedl i stručnou finanční analýzu společnosti, dokázal posoudit rozsah i dopad provedených inovací na příslušnou skupinu zaměstnanců, resp. zákazníků. Svoje závěry interpretoval ve vyhovujícím rozsahu.
Praktická využitelnost výsledků B Závěry bakalářské práce jsou názorným vodítkem pro vedení společnosti, jsou tedy využitelné v podnikatelské praxi. V omezené míře je možné využít je i ke studijním účelům.
Uspořádání práce, formální náležitosti, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň B Předložená bakalářská práce je zpracována v souladu s platnými směrnicemi VUT. Použitá terminologie odpovídá tématu. Jazyková úroveň práce není stoprocentní, ale lze ji považovat za velmi dobrou.
Práce s informačními zdroji, včetně citací B Autor použil dostatečné množství informačních zdrojů, cituje je v souladu s platnými normami.
Navrhovaná známka
C

Posudek oponenta

Dušková, Monika

Práce naplnila své cíle a je logicky strukturovaná. Autor se podrobně věnuje analýze prostředí společnosti a na jejím základě definuje 5 inovačních doporučení. Práce nicméně obsahuje množství gramatických a formulačních chyb. Autor prokázal dobrou práci s literárními zdroji.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů C V rámci dostupných dat práce naplnila své hlavní i dílčí cíle. Autor práce provedl rešerši literatury a na jejím základě postavil teoretickou část. Analytická část využívá různých metod, které jsou více či méně podrobně vyhodnoceny. Nakonec práce obsahuje vlastní návrhy řešení, kde musím ocenit, že se autor z dostupných dat snaží vyčíslit přínosy pro společnost. Konečný přínos by bylo vhodné konzultovat se společností.
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod B Analytické metody jsou zvoleny vhodně a komplexně. Analýza současné stavu je v určitých aspektech podrobně zpracována (zejména PESTLE), nicméně u některých faktorů chybí popis avizovaných vlivů na společnost. Jako přínosné vnímám analýzu současných implementovaných inovací ve společnosti a snahu interpretovat veřejně dostupná data.
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry C Pro své návrhy autor využívá analýzy vnitřního a vnějšího prostředí společnosti. Vychází také z dosavadních zavedených inovací ve společnosti. Navrhuje doporučení, která podpírá definicí problémů ve společnosti. Vypočítává i přínosy pro společnost.
Praktická využitelnost výsledků C Autor práce navrhuje 5 inovačních doporučení. Logicky každé inovační doporučení strukturuje. Jeho snahou bylo i vyčíslit přínosy pro společnost. Pozitivně vnímám snahu autora spolupracovat se společností a zajímalo by mě, jestli se snažil společnost kontaktovat a své výsledky jim předat nebo s nimi konzultovat.
Struktura práce, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň D Práce obsahuje množství gramatických chyb, překlepů a formulačních nejasností. Práce logicky zpracována do kapitol a podkapitol, jejich souslednost dává smysl a navazují na sebe.
Práce s informačními zdroji C V práci jsou citovány převážně odborné knihy a 3 články z denního tisku. Citační forma je využita vhodně. Zdroje jsou citovány v textu, u tabulek i obrázků.
Navrhovaná známka
C

Otázky

eVSKP id 127366