KUBĚNOVÁ, L. Hodnocení finanční situace podniku a návrhy na její zlepšení [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2020.

Posudky

Posudek vedoucího

Bartoš, Vojtěch

Při zpracování práce autorka prokázala jak schopnost aplikovat vědomosti získané studiem oboru, tak i schopnost pracovat s odbornou literaturou. Práce má ryze aplikační charakter. Její hlavní přínos spočívá ve zpracování nezávislé externí finanční analýzy společnosti, vycházející z komplexní metodiky a diagnostice hlavních nedostatků v hospodaření společnosti. Závěry jsou odvozeny správně. Na velmi dobré úrovni je i formální úprava práce. Práce je přehledně uspořádaná, text je doplněn přehlednými tabulkami a grafy s dobrou vypovídací schopností. Na dobré úrovni je použité odborné pojmosloví.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů A
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod A
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry A
Praktická využitelnost výsledků B
Uspořádání práce, formální náležitosti, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň B
Práce s informačními zdroji, včetně citací A
Navrhovaná známka
A

Posudek oponenta

Mechl, Viktor

Práce je zpracována po formální stránce velmi kvalitně. Analýzy i výstupy jsou dobře strukturované a logicky jsou dobře propojené. Teoretická východiska jsou přehledná, Analýza současného stavu dostatečně podrobná. Ze zveřejněných výsledků bylo obtížné vybrat některou oblast pro Vlastní návrh řešení". Z pohledu naší firmy je návrh v kapitole 4.2 na dotované nájemné bydlení zajímavým podnětem, který však naráží na organizační legislativní bariéry. V kapitole 4.1 je krátce zmíněn jiný návrh, který více reflektuje hlavní obor podnikání a tím je automatizace a robotizace. Výsledky této práce mohou posloužit jako námět směřování dalších aktivit firmy.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů B
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod A
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry B
Praktická využitelnost výsledků C
Struktura práce, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň A
Práce s informačními zdroji B
Navrhovaná známka
A

Otázky

eVSKP id 127563