VONDROVÁ, L. Hodnocení finanční situace podniku a návrhy na její zlepšení [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2020.

Posudky

Posudek vedoucího

Bartoš, Vojtěch

Při zpracování práce pracovala studentka iniciativně, projevovala zájem o řešenou problematiku a prokázala schopnost samostatného řešení zadaného problému. Práce má ryze aplikační charakter. Její hlavní přínos spočívá ve zpracování nezávislé externí finanční analýzy společnosti, vycházející z komplexní metodiky a diagnostice hlavních nedostatků v hospodaření společnosti. Formální úprava práce je na velmi dobré úrovni. Práce je přehledně uspořádaná a umožňuje snadnou orientaci v textu, který je doplněn tabulkami s dobrou vypovídací schopností.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů A
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod A
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry A
Praktická využitelnost výsledků A
Uspořádání práce, formální náležitosti, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň B
Práce s informačními zdroji, včetně citací B
Navrhovaná známka
A

Posudek oponenta

Ondráček, Vladimír

Autorka práce se úspěšně vypořádala se stanoveným zadáním práce.Práce působí komplexně a vyváženě.Autorce práce pomohla k hlubšímu poznání problematiky odborná praxe v rámci výuky, kterou absolvovala ve vybraném podniku.Zvláště oceňuji část práce, ve které výstižně popisuje silné a slabé stránky,příležitosti a hrozby vybraného podniku.Navržené financování investic cizími zdroji,hledání optimální výše zásob a posílení marketingové činnosti jsou vhodným řešením pro vybraný podnik. V práci se občas objevují gramatické chyby a některé věcné nepřesnosti, např.tabulka horizontální analýzy je v tis. Kč, místo v Kč, řeznictví není odběratelem kuřat,družstvo skot chová.Místo Altmanova indexu finančního zdraví bych pro finanční analýzu doporučil spíše použít výpočet finančního zdraví podle metodiky Státního zemědělského intervenčního fondu,který dává objektivnější výsledky.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů A
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod A
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry B
Praktická využitelnost výsledků B
Struktura práce, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň B
Práce s informačními zdroji A
Navrhovaná známka
A

Otázky

eVSKP id 127567