NUZÍKOVÁ, J. Návrhy na zlepšení systému vymáhání pohledávek v případě platební neschopnosti dlužníků [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2020.

Posudky

Posudek vedoucího

Musilová, Helena

Studentka se věnuje stále aktuálnímu tématu vymáhání pohledávek z pohledu věřitele uplatňujícího své pohledávky v rámci oddlužení v průběhu insolvenčního řízení, což je poměrně specifická oblast. Teoretická část je vhodně zpracovaná s využitím dostatečného množství odborné literatury a tvoří tak logické východisko pro další části práce. Analytická část obsahuje zevrubné posouzení problému v jeho souvislostech, přičemž studentka propojuje informace zjištěné z insolvenčního rejstříku a od insolvenčního správce s vědomostmi získanými v průběhu studia. Přínosná je kapitola 3.5 obsahující přehledný návod k podání přihlášky pohledávky a také kapitola 3.7 reflektující aktuální vývoj legislativy. V návrhové části studentka osvědčila schopnost interpretovat poznatky a vyvodit z nich adekvátní závěry. Věřitelům může práce pomoci k lepšímu zajištění pohledávek, k snazší orientaci v úskalích insolvenčního řízení a ke zvýšení šance na co nejvyšší uspokojení pohledávky v rámci oddlužení. Text má dobrou jazykovou úroveň, je vhodně strukturovaný, srozumitelný, logicky uspořádaný a čtivý. Studentka užívá správně odbornou terminologii. Autorka pracovala iniciativně a samostatně, text práce průběžně konzultovala a upravovala dle připomínek vedoucí. Bakalářská práce je zpracovaná velmi pečlivě, proto jde svým rozsahem nad stanovený rozsah. Studentka zcela splnila cíl dle zadání a předložila několik návrhů řešení daného problému. Práce odpovídá zaměření bakalářského studijního oboru. Bakalářská práce splňuje požadavky kladené na tento typ závěrečné práce a lze ji doporučit k obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů A
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod A
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry A
Praktická využitelnost výsledků B
Uspořádání práce, formální náležitosti, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň A
Práce s informačními zdroji, včetně citací A
Navrhovaná známka
A

Posudek oponenta

Janíček,, Petr

Diplomantka správně uchopila zadání, nalezla všechny zákonné způsoby řešení a vhodně je aplikovala na analyzovaný problém. Navrhla řešení, která, pokud se budou dodržovat, mohou eliminovat případné nesnáze při vymáhání pohledávek.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů A
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod A
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry A
Praktická využitelnost výsledků A
Struktura práce, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň A
Práce s informačními zdroji B
Navrhovaná známka
A

Otázky

eVSKP id 127678