DERNER, V. Návrh na vytvoření investičního portfolia fondu kvalifikovaných investorů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2020.

Posudky

Posudek vedoucího

Rejnuš, Oldřich

Globálním cílem předložené bakalářské práce bylo vypracování investičního doporučení pro vytvoření portfolia fondu kvalifikovaných investorů zaměřeného na akcie z technologického sektoru. Ke splnění tohoto hlavního cíle si autor vymezil tři parciální cíle, jimiž jsou: 1) Prvotní výběr společností dle kritérií managementu investiční společnosti; 2) Analýza a komparace vybraných společností; 3) Verifikace vybraných společností z hlediska jejich možného bankrotu. Všechny tyto parciální cíle považuji za logické. Rovněž metodologii považuji za odpovídající stanoveným požadavkům. Pokud se týká teoretické části práce, považuji ji za standardní, odpovídající obsahu následné praktické části, kterou považuji rovněž za přínosnou. Kladně hodnotím uvedení statutu fondu, a dále celou tuto část práce považuji za vhodnou, postupně plnící jednotlivé parciální cíle. Konečný návrh autora považuji za možný a způsob jeho formulace za přijatelný. Odpovídá stanovenému globálnímu cíli, který považuji za splněný. Použité zdroje považuji za adekvátní, strukturu práce, její formátování a jazykový styl za bezproblémové. Celkově hodnotím bakalářskou práci jako vyhovující všem předepsaným kritériím a dopoporučuji ji proto k obhajobě. Otázky: 1) Vysvětlete, podle čeho a jak jste prováděl primární výběr jednotlivých akciiových titulů? 2) Zdůvodněte volbu Vašich srovnávacích kritérií použitých při komparaci analyzovaných společností.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů C
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod C
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry C
Praktická využitelnost výsledků C
Uspořádání práce, formální náležitosti, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň B
Práce s informačními zdroji, včetně citací B
Navrhovaná známka
C

Posudek oponenta

Plašil, Václav

Práce je jasně vymezena a má logickou strukturu. Použité metody považuji za správně zvolené. Teoretickou část hodnotím kladně, přičemž praktická část na ni vhodně navazuje. V ní jsou chronologicky plněny stanovené parciální cíle. V závěru práce je vypracováno vlastní investiční doporučení, čímž považuji jak globální, tak i parciální cíle práce za splněné. Práci doporučuji k obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů A
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod A
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry B
Praktická využitelnost výsledků B
Struktura práce, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň B
Práce s informačními zdroji B
Navrhovaná známka
B

Otázky

eVSKP id 125704