ZAPLETALOVÁ, V. Rozvoj obchodních aktivit rozšířením o rehabilitační centrum [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2020.

Posudky

Posudek vedoucího

Šimberová, Iveta

Práce splnila formální i obsahové požadavky, cíle byly splněny. Práce je v některých částech nevyvážená z pohledu kritického zhodnocení (např. u analýzy finančních zdrojů, analýzy obchodních činností atd.) a také postrádá detailnější propracování plánu rozvoje obchodních aktivit, které by zvýšilo jeho praktickou využitelnost.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů B Cíle byly splněny
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod C Metody i postup řešení odpovídá standardům na tento typ práce. Vzhledem k zaměření na obchodní aktivity mohla být část analýz obchodních aktivit více propracovaná (analýzy činností spojených s nákupem, prodejem, zporstředkováním
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry C Autorka prokázala dobrou schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat závěry. V některých částech bylo vhodné více kriticky rozebrat daný stav- např. analýza finančních zdrojů, produktové portfolio apod.
Praktická využitelnost výsledků C Výsledky budou dle autorky využité v praxi. Pro zvýšení využitelnsoti bych doporučila detailněji pospat obchodní plán, organizační a i marketingový a to ve vzájemných souvislostech
Uspořádání práce, formální náležitosti, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň B Práce splňuje formální požadavky, použitá terminologie i odborný jazyk je adekvátní
Práce s informačními zdroji, včetně citací A Práce se zdroji, i citace jsou v pořádku
Navrhovaná známka
C

Posudek oponenta

Milichovský, František

Předložená bakalářská práce dosahuje mírně standardní úrovně zpracování, kdy lze některé části považovat za kvalitně zpracované, tak i části na podprůměrné úrovni. Z celkového hlediska doporučuji práci k obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů C Bakalantka vypracovala bakalářskou práci vzhledem ke stanoveným cílům na standardní úrovni.
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod C Zvolený postup zpracování bakalářské práce lze považovat za adekvátní vzhledem ke zvolenému tématu práce. Určité mezery jsou v popisu vybraných ukazatelů v rámci kap. 2.6.4.1. Kapitola 2.8 Analýza rizik je nedostatečně rozpracovaná.
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry E Bakalantka uvádí velké množství produktů (s. 53), ale neupravuje nijak ostatní analýzy vnějšího prostředí. Provedená analýza obecného prostředí je na velmi slabé úrovni, z uvedených faktorů je velmi obtížné vyvozovat relevantní závěry. V případě analýzy oborového prostředí je zpracování také velmi povrchní, a to obzvláště v definování substitutů, ale také v popisu aktuální konkurence. Pozitivně kvituji propočtové vyhodnocení SWOT analýzy. Uvedený postup však není nijak podložen teoretickým popisem.
Praktická využitelnost výsledků D V rámci návrhové části je dohledatelný pouze jeden návrh, a to zřízení rehabilitačního centra. Vzhledem k popisu nejsou přímo dohledatelné podklady, z nichž vyplývá zřízení centra. Kladně hodnotím využití variant vyhodnocení. V těchto variantách však postrádám vyjádření nákladů, které by byly vynakládány při pravidelném poskytování služeb, využití potřebného materiálu a adekvátní mzdové náklady. Hodnota variabilních nákladů, uvedených v tab.28-30 jsou pouze ve výši 15 000 Kč za rok.
Struktura práce, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň B V rámci popisu mikroprostředí (kap. 2.5.1) se bakalantka odlišuje v používané terminologii. Jazyková úroveň v bakalářské práci je na dobré úrovni.
Práce s informačními zdroji D Úroveň citací v rámci analytické části je na slabé úrovni, a to bez ohledu na zaměření na vnější či vnitřní prostředí, nebo obchodní aktivity. V rámci analytické části jsou použity citace, obtížně dohledatelné v seznamu literatury. V případě uvedení citace je pak rozpor vzhledem ke zvolenému citačnímu stylu.
Navrhovaná známka
D

Otázky

eVSKP id 127432