ŽÁČEK, J. Rozvoj obchodních aktivit nákupního oddělení společnosti [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2020.

Posudky

Posudek vedoucího

Šimberová, Iveta

Práce vyhovuje požadavkům po obsahové i formální stránce. Autor navrhl řešení využitelné v praxi. Cíle práce byly splněny.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů B Cíle práce byly splněny
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod B Zvolený postup je adekvátní a vyhovuje požadavkům na tento typ práce a vymezenému problému
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry C Autor porkázal na dobré úrovni schopnost interpretovat výsledky a vyvozovat závěry
Praktická využitelnost výsledků B Výsledky mají praktickou využitelnost
Uspořádání práce, formální náležitosti, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň C Práce splňuje požadavky na formální úroveň, použitou terminologii i odborný jazyk na dobré úrovni
Práce s informačními zdroji, včetně citací B Práce s informacemi a citace splňuji požadavkydle standardů
Navrhovaná známka
B

Posudek oponenta

Mráček, Pavel

Autor v práci prokazuje schopnost využít získané poznatky jak v analytické, tak i návrhové části. Práce má logickou, přehlednou strukturu. Vzhledem k samotné logice třídění kapitol mohla být kapitola věnovaná propagaci nové služby zařazena ještě před kapitolu Ekonomické zhodnocení. V práci je využito adekvátních analytických metod, které jsou ne vždy zcela správně uplatněny. Zdroje u tabulek a grafů v analytické části jsou ne vždy uvedeny zcela přesně. Pozitivně v práci vnímám včlenění analýzy rizik. Návrhy předložené v práci směřují k cíli vytyčenému v zadání, jsou opodstatněné, realizovatelné a pro analyzovanou společnost standardně přínosné.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů C Výstupy v předložené práci směřují směrem k cíli stanovenému v zadání.
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod C Autor volí vhodného postupu řešení. Použité metody jsou adekvátní. Uplatnění některých z analytických metod není metodicky zcela správné (např. analýza 7S). V práci zajímavě působí včlenění analýzy konkurence, které autor provedl ne zcela standardním způsobem. Je jen škoda, že zde autor podrobněji nerozepsal, jakým způsobem byla stanovena kritéria pro bodové hodnocení. Pro celkovou práci považuji za zbytečné včlenění tabulky 3 - Údaje o orgánech společnosti.
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry C Autor prokazuje schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry. Komentáře jednotlivých výsledků mohl autor uvádět konkrétněji. Tabulky věnované hodnocení výstupů ze SWOT bylo vhodné také popsat.
Praktická využitelnost výsledků C Výstupy práce jsou prakticky využitelné a realizovatelné.
Struktura práce, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň D Práce využívá standardního členění, které působí přehledně. Autor využívá adekvátní terminologie.Místy může text působit více hovorově nežli odborně. Např. v kapitole 4.2. v úvodu práce působí ne jako individuální, ale spíše týmový ("Po zhodnocení výsledků provedených analýz, JSME ROZHODLI o rozvoji..."). Kapitolu 4.5. "Propagace nové služby" bylo vhodnější umístit před kapitolu 4.4. "Ekonomické zhodnocení" vč. započítání nákladů spojených s propagací do této kapitoly.
Práce s informačními zdroji D V práci je využito adekvátních informačních zdrojů. U tabulek a grafů v analytické části jsou špatně uvedeny citace. Je zde ne zcela přesně odkazováno na vlastní zpracování, i když je zřejmé, že obsažené informace jsou odněkud čerpány.
Navrhovaná známka
C

Otázky

eVSKP id 127587