MARCINOV, D. Hodnocení finanční situace podniku a návrhy na její zlepšení [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2020.

Posudky

Posudek vedoucího

Strnadová, Michala

Závěrečná práce je zpracována na odpovídající úrovni, autor zvolil tradiční strukturu práce, tj. rozdělení na teoretickou a praktickou část. Těžiště práce spočívá v praktické, resp. návrhové části. Oceňuji popis aktuálního stavu analyzované společnosti i provedení finanční analýzy, na základě které potom byla sestavena analýza silných a slabých stránek a z ní potom studentk vycházel při navrhování opatření vedoucích ke zlepšení stávající situace. Návrhy jsou příliš obecné, na což byl student opakovaně upozorňován, postrádám u nich konkrétní vliv na změnu situace po zavedení daného opatření. Přesto práci doporučuji k obhajobě a pokládám tyto otázky: 1) Konzultovala jste s firmou navržená opatření? Rozhodla se společnost některá z navrhovaných opatření realizovat? Pokud ano, která? 2) Jak předpokládáte, že se bude vyvíjet situace analyzované společnosti s ohledem na období následující po "korona stavu."

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů C
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod D
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry E
Praktická využitelnost výsledků E
Uspořádání práce, formální náležitosti, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň D
Práce s informačními zdroji, včetně citací D
Navrhovaná známka
E

Posudek oponenta

Adamíková, Eliška

Cílem práce diplomanta bylo zhodnotit finanční situaci podniku pomocí různých ekonomických metod a navrhnout možnosti pro její zlepšení. Diplomantovi se podařilo splnit všechny body zadání. Předložená práce je výsledkem jeho samostatného úsilí. V práci jsou předloženy vlastní návrhy řešení. Diplomant hodnotí současný stav podniku a navrhuje optimalizaci do budoucna. V praktické části byla využita dostupná účetní data společnosti. Na základě analýzy těchto dat doporučil diplomant možné návrhy na zlepšení, což je jednoznačným výstupem práce. Formální požadavky práce jsou splněny, stylistická úprava je na dobré úrovni. Práce je logicky a přehledně členěna. Praktická využitelnost některých navrhovaných doporučení by společnosti nemusela přinést zamýšlený efekt. Diplomovou práci doporučuji k obhajobě a navrhuji hodnocení VÝBORNĚ.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů A
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod B
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry A
Praktická využitelnost výsledků B
Struktura práce, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň B
Práce s informačními zdroji A
Navrhovaná známka
A

Otázky

eVSKP id 124275