SACHAMBULA, N. Systém odměňování zaměstnanců [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2020.

Posudky

Posudek vedoucího

Kruntorádová, Markéta

Zaměřením jde o závěrečnou práci na běžné téma. Autor využívá při jeho zpracování obecně známých metod a postupů. Při jeho řešení prokázal teoretické i praktické znalosti a schopnost pracovat s odbornou literaturou. Práce je srozumitelná. Výsledky je možné využít v dané společnosti. Závěrečná práce je zpracovaná standardním způsobem. Drobné nedostatky v ne zcela přesné aplikaci směrnice č.1_2019 přílohy č. 2B, ve formálních náležitostech a postupu řešení neovlivňují výsledek práce.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů C
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod D Závěrečná práce neobsahuje analýz spokojenosti vedení dané společnosti se současným systémem odměňování. Obsahuje povrchněji provedené mzdové šetření a analýzu vnějších a vnitřních faktorů ovlivňující systém odměňování. Ekonomické zhodnocení navržených změn obsahuje pouze vyčíslení dílčích nákladů na jednotlivé změny a v případě návrhu na změnu podílu na obratu je ve vyčíslení nákladů opomenuta položka sociálního a zdravotního pojištění hrazeného zaměstnavatelem.
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry C
Praktická využitelnost výsledků C
Uspořádání práce, formální náležitosti, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň D Závěrečná práce vykazuje nedostatky po formální stránce např. nekompletní obsah apod. Nemá zcela logickou strukturu 2 kapitoly a to kapitoly 2.3 a 2.6 Mzdové šetření, které analyzuje vnější faktor ovlivňující systém odměňování a tudíž by měla být podkapitolou kapitoly 2.3 Analýza vnějších a vnitřních faktorů ovlivňujících systém odměňování.
Práce s informačními zdroji, včetně citací D Nedostatek v ne zcela přesné aplikaci směrnice č.1_2019 přílohy č. 2B.
Navrhovaná známka
C

Posudek oponenta

Mazouchová, Olga

Cílem bakalářské práce je zpracování analýzy stávajícího systému odměňování zaměstnanců. V teoretické části se student zaměřil na obecnou problematiku mezd a odměňování. Teoretická východiska jsou vhodně ukotvena v rozsáhlém výběru aktuální relevantní literatury, což hodnotím pozitivně. V praktické části se pak student věnuje systému odměňování ve vybrané obchodní společnosti. Silnou stránkou práce je detailní analýza a hodnocení motivačních účinků tohoto systému. Student ve výzkumu vhodně používá dvě metody (dotazníkové šetření a řízený rozhovor). Nedostatek však spatřuji v absenci vytýčení základních hypotéz a výzkumných otázek, které by student na základě výsledků dotazníkového šetření v závěru práce potvrdil či vyvrátil. Závěr práce je díky tomu poněkud popisný. Bakalářská práce celkem splňuje formální požadavky, i když úroveň odborného pojednání by mohla být ještě lepší, kdyby se zde nevyskytovaly občasné faktické a jazykové nepřesnosti. Cíl práce byl splněn.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů D
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod C
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry D
Praktická využitelnost výsledků C
Struktura práce, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň C
Práce s informačními zdroji B
Navrhovaná známka
C

Otázky

eVSKP id 127747