KOTRÁŠ, P. Návrh zdroje tepla pro vytápění rodinného domu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2020.

Posudky

Posudek vedoucího

Baláš, Marek

Hlavním cílem předložené bakalářské práce je návrh technologie pro vytápění rodinného domu a ekonomické posouzení navržených variant. Student v úvodu práce popisuje jednotlivé technologie vhodné pro vytápění rodinných domů, poté provede určení potřebného výkonu a návrh možných variant. Závěr práce obsahuje ekonomické posouzení. Práce je zpracována přehledně, jednotlivé kapitoly na sebe navazují a její výstupy jsou jasné, srozumitelné a jsou zpracovány pro snadné využití v praxi. Práce má potřebné náležitosti, slušnou grafickou úroveň. Výskyt pravopisných chyb a překlepů je přiměřený délce práce. Student pracoval samostatně s využitím literatury i konzultací. Práce splnila zadání i formální požadavky kladené na závěrečnou bakalářskou práci a doporučuji ji k obhajobě. Práci hodnotím známkou B - velmi dobře.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků a cílů zadání A
Postup a rozsah řešení, adekvátnost použitých metod A
Vlastní přínos a originalita B
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry B
Využitelnost výsledků v praxi nebo teorii B
Logické uspořádání práce a formální náležitosti A
Grafická, stylistická úprava a pravopis B
Práce s literaturou včetně citací A
Samostatnost studenta při zpracování tématu B
Navrhovaná známka
B

Posudek oponenta

Lachman, Jakub

Předložená bakalářská práce je rozdělena na rešeršní a výpočtovou část. V rešeršní části se student zabývá zdroji tepla pro domovní vytápění. Rešerše je zpracována poměrně stroze, hodilo by se více ilustračních obrázků. V celé části se nachází pouze tři, které navíc nejsou provázány s textem. Dále bych práci vytkl velké množství kapitol. Na devíti stránkách je jich celkem šest. Kapitola 7 navíc obsahuje pouze jednu podkapitolu. Užší výběr nového zdroje není řádně odůvodněn. Výpočet ročních nákladů je pouze orientační, nicméně dostačující. Pro více vypovídající porovnání nového kotle s původním by bylo vhodné počítat se stejným palivovým mixem jako u původního kotle. Student při psaní práce čerpal pouze z internetových zdrojů a katalogů jednotlivých výrobců a dodavatelů. Rešeršní část je sepsána z 24 zdrojů, z nichž 13 je ze stejné internetové stránky. Vytyčené cíle ale byly splněny, a i přes výše uvedené nedostatky práci doporučuji k obhajobě s celkovým hodnocením dobře/C.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků a cílů zadání B
Postup a rozsah řešení, adekvátnost použitých metod B
Vlastní přínos a originalita C
Schopnost interpretovat dosaž. výsledky a vyvozovat z nich závěry B
Využitelnost výsledků v praxi nebo teorii C
Logické uspořádání práce a formální náležitosti B
Grafická, stylistická úprava a pravopis C
Práce s literaturou včetně citací D
Navrhovaná známka
C

Otázky

eVSKP id 124545