SPÁČIL, P. Vírová trubice vyrobena aditivní technologií [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2020.

Posudky

Posudek vedoucího

Chýlek, Radomír

Cíle bakalářské práce byly splněny, student během jejího vypracování prokázal schopnost pracovat samostatně a v nutných případech aktivně konzultoval její průběh. Rozsahem řešení a metodami řešení tato práce dosahuje kvalit odpovídajících bakalářské práci. V práci student vcelku samostatně navrhl funkční prototyp vírové trubice. Jeho práce tak může sloužit jako první etapa k návrhu efektivnějšího využití vírových trubic. Student byl schopen správně interpretovat dosažené výsledky své, i ty získané z odborné literatury během rešerše. Práce logicky navazuje a splňuje veškeré formální náležitosti, jež jsou na ni kladeny. Je v ní pouze minimum překlepů, nebo formálních chyb. Práce vypadá po grafické i stylistické stránce velmi dobře. Práci proto doporučuji k obhajobě s celkovým hodnocením výborně, A.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků a cílů zadání A
Postup a rozsah řešení, adekvátnost použitých metod B
Vlastní přínos a originalita B
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry B
Využitelnost výsledků v praxi nebo teorii A
Logické uspořádání práce a formální náležitosti A
Grafická, stylistická úprava a pravopis B
Práce s literaturou včetně citací A
Samostatnost studenta při zpracování tématu A
Navrhovaná známka
A

Posudek oponenta

Šnajdárek, Ladislav

Tato práce se věnovala návrhu vírové trubice, u které se předpokládá výroba všech hlavních částí pomocí aditivní technologie konkrétně pomocí plastového FDM tisku. Práce je rozdělena do několika částí. V první části je posán princip separace teplotních proudů u vírové trubice a dále jsou uvedeny různé typy geometrií a tvarů. Následuje vlastní návrh třech typů vírových trubic se 6 a12 tryskami a konvergentně divergentní typ. Následuje experimentální měření chrakteristik těchto navržených konstrukcí. Poté byly stanoveny příslušné hodnoty COPc a COPh pro jednotlivé varianty a různé vstupní parametry média. Výsledky byly poté porovnány a krátce diskutovány. Autor byl schopen provést rešerši základních konstrukčních variant vírových trubic a provedl základní návrh, který byl experimentálně posouzen. V práci mohly být uvedeny vlastní výkresy chladicí části a zejména regulační části, kterou autor navrhl. Autor však prokázal schopnost provést vlastní návrh a provést experimentální měření pro srovnání navržených variant. Práci doporučuji k obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků a cílů zadání B
Postup a rozsah řešení, adekvátnost použitých metod B
Vlastní přínos a originalita B
Schopnost interpretovat dosaž. výsledky a vyvozovat z nich závěry B
Využitelnost výsledků v praxi nebo teorii B
Logické uspořádání práce a formální náležitosti B
Grafická, stylistická úprava a pravopis B
Práce s literaturou včetně citací A
Navrhovaná známka
B

Otázky

eVSKP id 125087