MATUŠKOVÁ, M. Posouzení informačního systému firmy a návrh změn [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2020.

Posudky

Posudek vedoucího

Novák, Lukáš

Otázka: Změní se některé podnikové procesy po zavedení Vašich řešení? Jaká jsou finanční i nefinanční přínosy vašeho řešení?

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů B
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod A
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry B
Praktická využitelnost výsledků B
Uspořádání práce, formální náležitosti, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň B
Práce s informačními zdroji, včetně citací B
Navrhovaná známka
B

Posudek oponenta

Kindlová, Dita

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů B
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod A Při popisu technického vybavení není zmíněna specifikace používaného HW, což může být zásadní při hodnocení IS (jak upozorňuje jedno z doporučení vycházející z auditu firmy dle Zefis na str. 38). Popis SW části informačního systému je povrchní a nekompletní - mnoho informací čtenář musí dohledávat po celé práci. Z prvního popisu budí dojem, že jde pouze o funkcionalitu skladu a příp. pokladny - další administrativa není v popisu zmíněna. V kap. 3.1.7 Suppliers lze najít další střípek informace o IS a to, že byl systém vytvořen na míru a je hrazen měsíčními platbami - výše plateb není uvedena. Nabízí se otázka, zda IS dokáže pokrýt veškeré potřeby firmy (např. HR) anebo jde jen o nedostatečný popis.
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry C Ve zhodnocení zcela chybí přínosy, tzn. není sestaveno srovnání nákladů a přínosů pro zjištění příp. rentability navrhovaných změn.
Praktická využitelnost výsledků A
Struktura práce, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň B V práci chybí seznam zkratek. Jazyková úroveň je neumělá - práce působí ve výsledku nejistě. V textu se místy nachází gramatické chyby.
Práce s informačními zdroji B Autorka neuvádí čísla stran při citaci v textu.
Navrhovaná známka
B

Otázky

eVSKP id 119594